poniedziałek, 5 czerwca 2017

Вівторок ІХ звичайного тижня, рік І - 6 червня 2017 - Літургійні Читання на сьогодні




Римо-католицький календар

Вівторок ІХ звичайного тижня, рік І

Св. Норберт, єпископ
Колір шат: білий. Загальна Меса про пастирів: про єпископа або про святих: про ченця, власна вступна молитва, префація про пастирів або про ченців або 1-6 загальна префація

Св. Норберт народився біля 1080 року в Надреніі. Був регулярним каноніком в Ксантені. Зажадавши вести життя, повністю засновану на Євангелії, в 1120 року заснував орден премонстратенсов. Незабаром (в 1126 г.) був призначений архієпископом Магдебурга, де працював над оновленням церковного життя. Особливо відзначений шануванням Євхаристії і Богородиці. Помер в Магдебурзі 6 червня 1134 р.

ВСТУПНА МОЛИТВА

Боже, в справах Промислу Твого не буває помилок; † смиренно молимо Тебе, визволи нас від усякого зла * і даруй те, що служить нашому істинного блага. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † Який з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки віків.

Перше читання
Тов 2, 10-23 Влг

Читання з Книги Товита
Трапилося так, що одного дня Товит, змучений похованням мертвих, повернувшись до свого дому, ліг біля стіни і заснув. Коли він спав, на його очі з гнізда впало тепле лайно ластівок, і він осліп.
Господь допустив, щоб його спіткало це випробування, і усім був даний приклад його терпеливості, подібно, як святого Іова. Оскільки з дитинства він боявся Бога і дотримувався його заповідей, то не ремствував проти Бога, що його спіткало нещастя сліпоти, але залишився непорушний у Божій боязні, складаючи Богу подяку протягом усіх днів свого життя.
Так, як настоятелі родів глумилися з блаженного Іова, так рідні й приятелі насміхалися з життя Товита, кажучи: « Що сталося з твоєю надією, для котрої ти давав милостині й ховав мертвих?» Товит же картав їх, говорячи: «Не говоріть так: ми є дітьми святих і очікуємо того життя, котре Бог дасть тим, що ніколи у відношенні до Нього не змінять своєї віри».
Анна, його жінка, щоденно ходила до ткацької праці й те, що могла заробити своїми руками, приносила на харчі. Одного разу отримавши козенятко, вона принесла його додому. Чоловік, чуючи бекання козеняти, сказав їй: «Глядіть, чи часом це козеня не вкрадено, і віддайте його господареві; бо не годиться нам їсти щось з крадіжки ані навіть торкатися». На це його жінка гнівно відповіла: «Очевидно, твоя надія стала марною; ось що тобі принесли твої милостині!» Докоряла йому цими і подібними словами.
Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 112(111), 1-2. 7-8. 9 (П.: пор. 7б)

Довіривсь Богу народ справедливий

Щасливий чоловік, що Господа боїться, *
що в його заповідях вельми милується.
Потомство його на землі буде потужне, *
рід праведників буде благословенний.

Довіривсь Богу народ справедливий

Лихої чутки він лякатися не буде, *
серце його безпечне, довірливе у Господі.
Серце його стійке, боятися не буде, *
аж поки не побачить покореними своїх ворогів.

Довіривсь Богу народ справедливий

Він розсипає, *
роздає убогим;
правда його триватиме повіки, *
ріг його підійметься у славі.

Довіривсь Богу народ справедливий

Спів перед Євангелієм
Пор. Еф. 1, 17-18

Алілуя, алілуя, алілуя.

Нехай Отець Господа нашого Ісуса Христа
проникне наші серця своїм світлом,
щоб ми знали, чим є надія нашого покликання.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 12, 13-17

+ Слова Євангелія від святого Марка
Книжники та старші послали до Ісуса декого з фарисеїв та іродіян, щоб Його впіймати на слові. Прийшли ті й кажуть до Нього: «Учителю, знаємо, що Ти щиросердий і не зважаєш ні на кого: бо не дивишся на обличчя людей, лише по правді наставляєш на путь Божу. Отож, чи личить давати данину кесареві, чи ні? Давати, чи не давати?»
Він же, знавши їхнє лукавство, сказав їм: «Чого Мене спокушаєте? Принесіть Мені динарій, щоб Я бачив». Вони й принесли. І каже їм: «Чий це образ і напис?»
«Кесарів», - ті Йому відповідають.
Тоді Ісус промовив до них: «Віддайте кесареві, що кесареве, а Богові - що Боже». І вони дивувались Йому.
Слово Господнє

МОЛИТВА ВІРНИХ
Брати і сестри, ми викуплені ціною Крові Христової і дороги в очах Господніх; тому сміливо вознесём до Отця Небесного наші молитви:
Почуй нас, Господи.
1. Молимо Тебе, Господи, про всі єпископів і священиків, щоб вони смиренно і старанно виконували своє служіння.
2. Молимо Тебе про країну нашу: так позбавиться вона від всякого зла і нехай зостануться в ній мир і злагода.
3. Молимо Тебе про всі, з чистим серцем шукають істини: осені їх Твоєю благодаттю і настав на вірний шлях.
4. Молимо Тебе про всіх стражденних, вдів і сиріт, щоб вони були зігріті теплом людської любові.
5. Молимо Тебе про нас, грішних: даруй нам сили бути світлом щирої любові і терпіння для всіх наших близьких.

Боже, милостиво прийми молитви наші і навчи нас звертати скорботи і тяготи життєві в радість майбутнього століття. Через Христа Господа нашого

МОЛИТВА НАД дарами

На милість Твою, Господи, сподіваючись, ми благоговійно приносимо дари на вівтар; * Так очистить нас ця таємниця за благодаттю Твоєю. Через Христа, Господа нашого.

2 ЗАГАЛЬНА префація

С. Господь з вами. Н. І з духом твоїм. С. Вознесём серця. Н. Підносимо до Господа. С. Подякуємо Господа Бога нашого. Н. Достойно це і праведно.

Воістину гідно і праведно, має і рятівною нам завжди і всюди дякувати Тобі, Господи, Отче Святий, всемогутній, вічний Боже. Ти по милістю створив людину і від справедливого засудження за милосердям Своїм Ти викупив людей через Христа, нашого Господа. Через Нього Твоє велич славлять ангели, шанують панування, перед Тобою тремтять влади. Сили небесні і блаженні серафими в єдиному радості Тобі служать. Молимо Тебе, дозволь і нам з'єднати з ними голоси наші, в смиренному сповіданні волають: Свят ...

МОЛИТВА після причастя

Господи, Ти наситив нас Тілом і Кров'ю Твого Сина; † молимо Тебе, веди нас Духом Твоїм, * щоб ми, сповідуючи Тебе не тільки словами, а й справами, удостоїлися увійти в Царство Небесне. Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz