środa, 28 czerwca 2017

29 ЧЕРВНЯ СВЯТІ ПЕТРО І ПАВЛО, АПОСТОЛИ ТОРЖЕСТВО

Результат пошуку зображень за запитом "piotr i pawel apostolowie"


29 ЧЕРВНЯ

СВЯТІ ПЕТРО І ПАВЛО, АПОСТОЛИ
ТОРЖЕСТВО
Меса ДНЕМ

Колір шат: червоний. Меса власна, Слава, Вірую, префація про святих Петра і Павла
Святі Апостоли Петро і Павло прийняли мученицьку смерть в Римі в 64-67 роках першого століття, за часів переслідування християн Нероном. Петро і Павло «обдарована різні дари, побудували єдину Церкву Христову».

ВХІДНИЙ АНТИФОН

Вони, що жила у плоті, насаджували Церква своєї крові. * Вони пили чашу Господню * і стали друзями Божими.

Вимовляється гімн «Слава в вишніх»

ВСТУПНА МОЛИТВА

Боже, в цей день Ти дарував нам побожну і святу радість торжества святих апостолів Петра і Павла. † Від них Церква Твоя знайшла початок віри; * Так піде вона в усьому їх заповідями. Через ГОСПОДА НАШОГО Ісуса Христа, Сина Твого, † Який з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки віків.

Перше читання
Діян 12, 1-11


Читання з Діянь Апостолів
Тими днями цар Ірод простягнув руки, щоби декому з Церкви заподіяти зло. Він убив мечем Якова, брата Йоанового. А коли побачив, що це подобається юдеям, задумав схопити й Петра. Були тоді дні Опрісноків. Він схопив його і посадив до в’язниці, передав чотирьом четвіркам воїнів, щоб стерегли його, бажаючи вивести його до народу після Пасхи. Отже, Петра стерегли у в’язниці. А ревна молитва за нього підіймалася від Церкви до Бога. Тієї ночі, коли Ірод мав його вивести, Петро спав між двома воїнами, скований двома залізними ланцюгами, і вартові перед дверима стерегли в’язницю. І ось Господній ангел став перед ним, і світло засяяло в кімнаті. Штовхнувши Петра в бік, він підвів його, кажучи: «Швидко вставай!» І залізні кайдани поспадали з його рук. Ангел же сказав йому: «Підпережися і надінь своє взуття!» Тож він зробив це. І каже йому: «Одягнися у свій одяг і йди за мною!» Вийшовши, він попрямував за ним, не знаючи, чи те, що відбувається через ангела, є дійсністю, бо думав, що бачить видіння. Минувши першу й другу сторожі, вони прийшли до залізної брами, яка вела до міста, – вона сама собою їм відчинилася. Вийшовши, проминули одну вулицю, – і раптом ангел відступив від нього. Отямившись, Петро сказав: «Нині твердо знаю, що Господь послав свого ангела і вирвав мене з рук Ірода та від усього, чого сподівався юдейський народ!»
Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 34, 2-3. 4-5. 6-7. 8-9


Визволи, Боже, мене від тривоги.

Величатиму Господа повсякчас, – *
хвала Його постійно на моїх устах.
Господом буде хвалитися моя душа, *
нехай почують лагідні й розвеселяться.



Визволи, Боже, мене від тривоги.

Звеличуйте Господа зі мною, *
тож разом прославимо Його Ім’я.
Я шукав Господа, і Він дав мені відповідь, *
і визволив мене від усіх моїх страхів.



Визволи, Боже, мене від тривоги.

Погляньте на Нього і просвітіться, *
і ваші обличчя не будуть засоромлені.
Цей убогий заволав – і Господь почув, – *
Він спас його від усіх його бід.



Визволи, Боже, мене від тривоги.

Господній ангел отабориться навкруги тих, які Його бояться, – *
і визволить їх.
Скуштуйте й побачите, як добрий Господь, *
блаженний чоловік, що покладає на Нього надію.



Визволи, Боже, мене від тривоги.

Друге читання
2 Тим 4, 6-8. 17-18


Читання з Другого Послання святого апостола Павла до Тимотея
Любий! Я вже стаю жертвою, і настає час мого відходу. Я боровся доброю борнею, свій біг закінчив, віру зберіг. А тепер приготовлено мені вінець праведності, який того дня дасть мені Господь, справедливий Суддя, і не лише мені, а й усім, хто полюбив Його прихід. А Господь став при мені й підкріпив мене, аби через мене сповнилася проповідь: щоб усі язичники почули, і я був визволений з пащі лева. Господь визволить мене від усякого лихого діла і спасе для свого Небесного Царства. Йому слава навіки-віків. Амінь.
Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 16, 18


Алілуя, алілуя, алілуя.

Ти є Петро; і на цій скелі Я збудую свою Церкву,
і брами аду не переможуть її.


Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 16, 13-19


Читання святого Євангелія від Матея
У той час, прийшовши в околиці Кесарії Филипової, Ісус звернувся до своїх учнів, запитуючи: «За кого люди вважають Сина Людського?» Вони відповіли: «Одні – за Йоана Хрестителя, другі – за Іллю, інші – за Єремію або за одного з пророків». Каже їм Ісус: «А ви Мене за кого вважаєте?» У відповідь Симон-Петро промовив: «Ти є Христос, Син Бога живого!» А Ісус відповів йому і сказав: «Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі це відкрили, а Мій Отець Небесний. І Я тобі кажу, що ти є Петро; і на цій скелі Я збудую свою Церкву, і брами аду не переможуть її. Я дам тобі ключі Царства Небесного: і те, що ти зв’яжеш на землі, буде зв’язане на небесах; і те, що ти розв’яжеш на землі, буде розв’язане на небесах».
Слово Господнє

Вимовляється «Вірую»

МОЛИТВА вірним

Брати і сестри, разом зі святими апостолами, просвіт народи, молимо Господа дарувати нам достаток Його милостей.
Молитвами апостолів спаси нас, Господи.
1. Молімося про Вселенську Церкву, щоб, вірно зберігаючи спадщину апостолів, вона ревно проповідувала Євангеліє Христове.
2. Помолиться про наступника святого Петра, Папа Н., щоб своє завзяття, любов'ю і святість життя він служив порятунок світу.
3. Молімося про місіонерів, щоб, наслідуючи приклад апостолів Петра і Павла, вони допомагали людям шукати і знаходити Христа.
4. Молімося про владу імущих, щоб вони правили народами мудро і справедливо і дбали про добробут своїх громадян.
5. Помолимося про нас, тут присутніх, щоб словом і життям ми свідчили про нашу християнську віру.
Господи Ісусе, Твої апостоли свого життя і смерть прославила Ім'я Твоє, почуй нас і дай нам сили проповідувати Тебе словами і добрими діяннями, бо Ти живеш і царюєш на віки віків.

МОЛИТВА НАД дарами

Господи, нехай буде апостольська молитва супроводжувати нашій Жертві, принесеної в ім'я Твоє, † і так з'єднає нас з Тобою це приношення * в благочестивому святкуванні. Через Христа, Господа нашого.

Префація Про СВЯТИХ апостолів Петра і Павла

С. Господь з вами. Н. І з духом твоїм. С. Вознісся серце. Н. Підносимо Кеті Господу. С. Подякуємо Господа Бога Нашого. Н. Достойно це і праведно.
Воістину гідно і праведно, має і рятівною нам завжди і всюди дякувати Тобі, Господи, Отче Святий, всемогутній, вічний Боже. Бо по Твоєї Милості ми прославляємо святих апостолів Петра і Павла: Перший з них поклав початок сповідання віри у христа, інший наповнив її світлом розуму; один заснував першу Церква серед залишку Ізраїлю, інший став наставником і вчителем обертаються народів. Кожен по-своєму збирав воєдино РОДИНУ Христову; обидва здобули рівну славу на землі і заслужили єдиний вінець мучеництва. Тому з усіма святими і ангелами і ми Ми вдячні, невпинно волаючи: 
Свят ...

Причетних АНТИФОН Пор. 16 16 Мф 18

Петро сказав Ісусові: * «Ти Христос, Син Бога живого». * Ісус сказав йому у відповідь: * «Ти - Петро, ​​* і на се оцій побудую Я Церкву Свою».

МОЛИТВА після причастя

Господи, сподобьте нас, насичений це Таїнство, так жити в Твоїй Церкві, † щоб ми, перебуваючи в ламанні хліба і вчення апостолів * мав єдине серце і єдина душа. Через Христа, Господа нашого.


***


29 ИЮНЯ

СВВ. ПЁТР И ПАВЕЛ, АПОСТОЛЫ
ТОРЖЕСТВО
МЕССА ДНЁМ

Цвет облачений: красный. Месса собственная, Слава, Верую, префация о святых Петре и Павле

Святые Апостолы Пётр и Павел приняли мученическую смерть в Риме в 64-67 годах первого века, во времена преследования христиан Нероном. Пётр и Павел «одарённые разными дарами, построили единую Церковь Христову».

ВХОДНОЙ АНТИФОН

Они, жившие во плоти, насаждали Церковь своею кровью. * Они пили чашу Господню * и сделались друзьями Божиими.

Произносится гимн «Слава в вышних»

ВСТУПИТЕЛЬНАЯ МОЛИТВА

Боже, в этот день Ты даровал нам благоговейную и святую радость торжества святых апостолов Петра и Павла.  От них Церковь Твоя обрела начало веры; * да последует она во всём их заповедям. Через Господа нашего Иисуса Христа, Твоего Сына,  Который с Тобою живёт и царствует в единстве Святого Духа, * Бог, во веки веков.

ПЕРВОЕ ЧТЕНИЕ Деян 12, 1-11

Чтение Деяний святых Апостолов.
В то время царь Ирод поднял руки на некоторых из принадлежащих к церкви, чтобы сделать им зло. И убил Иакова, брата Иоаннова, мечом. Видя же, что это приятно Иудеям, вслед за тем взял и Петра. Тогда были дни опресноков. И, задержав его, посадил в темницу, и приказал четырём четверицам воинов стеречь его, намереваясь после Пасхи вывести его к народу. Итак Петра стерегли в темнице; между тем церковь прилежно молилась о нём Богу. Когда же Ирод хотел вывести его, в ту ночь Пётр спал между двумя воинами, скованный двумя цепями, и стражи у дверей стерегли темницу. И вот, Ангел Господень предстал, и свет осиял темницу. Ангел, толкнув Петра в бок, пробудил его и сказал: встань скорее. И цепи упали с рук его. И сказал ему Ангел: опояшься и обуйся. Он сделал так. Потом говорит ему: надень одежду твою и иди за мною. Пётр вышел и следовал за ним, не зная, что делаемое Ангелом было действительно, а думая, что видит видение. Пройдя первую и вторую стражу, они пришли к железным воротам, ведущим в город, которые сами собою отворились им: они вышли, и прошли одну улицу, и вдруг Ангела не стало с ним. Тогда Пётр, придя в себя, сказал: теперь я вижу воистину, что Господь послал Ангела Своего и избавил меня из руки Ирода и от всего, чего ждал народ Иудейский.
Слово Божие.

ОТВЕТНЫЙ ПСАЛОМ Пс 34


Припев: Господь меня избавил от всякого зла.

Благословлю Господа во всякое время; *
хвала Ему непрестанно в устах моих.
Господом будет хвалиться душа моя; *
услышат кроткие и возвеселятся.


Припев: Господь меня избавил от всякого зла.

Величайте Господа со мною, *
и превознесём имя Его вместе.
Я взыскал Господа, и Он услышал меня, *
и от всех опасностей моих избавил меня.


Припев: Господь меня избавил от всякого зла.

Кто обращал взор к Нему, те просвещались, *
и лица их не постыдятся.
Сей нищий воззвал, — и Господь услышал, *
и спас его от всех бед его.


Припев: Господь меня избавил от всякого зла.

Ангел Господень ополчается *
вокруг боящихся Его и избавляет их.
Вкусите, и увидите, как благ Господь! *
Блажен человек, который уповает на Него!


Припев: Господь меня избавил от всякого зла.

ВТОРОЕ ЧТЕНИЕ 2 Тим 4, 6-9. 17-18

Чтение второго Послания святого Апостола Павла к Тимофею.
Возлюбленный: Я уже становлюсь жертвою, и время моего отшествия настало. Подвигом добрым я подвизался, бег завершил, веру сохранил. А теперь готовится мне венец правды, который даст мне Господь, праведный Судия, в день оный; и не только мне, но и всем, возлюбившим явление Его. Постарайся прийти ко мне скоро. Господь же предстал мне и укрепил меня, дабы через меня утвердилось благовестие и услышали все язычники; и я избавился из львиных челюстей. И избавит меня Господь от всякого злого дела и сохранит для Своего Небесного Царства; Ему слава во веки веков. Аминь.
Слово Божие.

ЕВАНГЕЛИЕ Мф 16, 13-19


Аллилуйя. Аллилуйя. Аллилуйя.


Ты — Пётр, и на сем камне Я создам Церковь Мою, * и врата ада не одолеют её.

Аллилуйя. Аллилуйя. Аллилуйя.

+ Чтение святого Евангелия от Матфея.
В те дни: Придя в страны Кесарии Филипповой, Иисус спрашивал учеников Своих: за кого люди почитают Меня, Сына Человеческого? Они сказали: одни за Иоанна Крестителя, другие за Илию, а иные за Иеремию, или за одного из пророков. Он говорит им: а вы за кого почитаете Меня? Симон же Пётр, отвечая, сказал ему: Ты Христос, Сын Бога живого. Тогда Иисус сказал Ему в ответ: блажен ты, Симон, сын Ионин; потому что не плоть и кровь открыли тебе это, но Отец Мой, сущий на небесах. И Я говорю тебе: ты — Пётр, и на сем камне Я создам Церковь Мою, и врата ада не одолеют её. И дам тебе ключи Царства Небесного; и что свяжешь на земле, то будет связано на небесах; и что разрешишь на земле, то будет разрешено на небесах.
Слово Господне.

Произносится «Верую»

МОЛИТВА ВЕРНЫХ

Братья и сёстры, вместе со святыми апостолами, просветившими народы, молим Господа даровать нам изобилие Его милостей.
Молитвами апостолов спаси нас, Господи.
1. Помолимся о Вселенской Церкви, дабы, верно сохраняя наследие апостолов, она ревностно проповедовала Евангелие Христово.
2. Помолимся о преемнике святого Петра, Папе N., дабы своим рвением, любовью и святостью жизни он служил спасению мира.
3. Помолимся о миссионерах, дабы, следуя примеру апостолов Петра и Павла, они помогали людям искать и находить Христа.
4. Помолимся о властях предержащих, дабы они правили народами мудро и справедливо и заботились о благосостоянии своих граждан.
5. Помолимся о нас, здесь собравшихся, дабы словом и жизнью мы свидетельствовали о нашей христианской вере.
Господи Иисусе, Твои апостолы своей жизнью и смертью прославили Имя Твоё; услышь нас и дай нам силы проповедовать Тебя словами и добрыми деяниями, ибо Ты живёшь и царствуешь во веки веков.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Господи, да будет апостольская молитва сопутствовать нашей Жертве, приносимой во имя Твоё,  и да соединит нас с Тобой это приношение * в благочестивом праздновании. Через Христа, Господа нашего.

ПРЕФАЦИЯ О СВЯТЫХ АПОСТОЛАХ ПЕТРЕ И ПАВЛЕ


С. Господь с вами. 
Н. И со духом твоим. 
С. Вознесём сердца. 
Н. Возносим ко Господу. 
С. Возблагодарим Господа Бога нашего. 
Н. Достойно это и праведно.

Воистину достойно и праведно, должно и спасительно нам всегда и везде благодарить Тебя, Господи, Отче Святой, всемогущий, вечный Боже. Ибо по Твоей милости мы восхваляем святых апостолов Петра и Павла: первый из них положил начало исповеданию веры во Христа, другой наполнил её светом разума; один основал первую Церковь среди остатка Израиля, другой стал наставником и учителем обращаемых народов. Каждый по-своему собирал воедино семью Христову; оба стяжали равную славу на земле и заслужили единый венец мученичества. Поэтому со всеми святыми и ангелами и мы Тебя восхваляем, непрестанно взывая: 
Свят…

ПРИЧАСТНЫЙ АНТИФОН Ср. Мф 16, 16. 18

Пётр сказал Иисусу: * «Ты Христос, Сын Бога живого». * Иисус сказал ему в ответ: * «Ты — Пётр, * и на сём камне Я создам Церковь Мою».

МОЛИТВА ПОСЛЕ ПРИЧАЩЕНИЯ

Господи, сподобь нас, насыщенных этим Таинством, так жить в Твоей Церкви,  чтобы мы, пребывая в преломлении хлеба и учения апостолов, * имели единое сердце и единую душу. Через Христа, Господа нашего.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz