niedziela, 11 czerwca 2017

Пресвятої Трійці, рік А 11 ЧЕРВНЯ 2017 - Літургійні Читання на сьогодні і Обряд Меси



Римо-католицький календар

Пресвятої Трійці, рік А

11 ЧЕРВНЯ

ПРЕСВЯТА ТРОИЦА
ТОРЖЕСТВО

Колір шат: білий. Меса власна, Слава, Вірую, префація про Пресвяту Трійцю

ВХІДНИЙ АНТИФОН

Нехай буде благословенний * Бог Батько, і Єдинородний Син, і Дух Святий, * бо сотворив нам милість Свою.

Вимовляється гімн «Слава в вишніх»

ВСТУПНА МОЛИТВА

Боже Отче, послав у світ Слово істини і Духа освячення, Ти явив людям чудову Свою таємницю; † дай нам в сповіданні істинної віри пізнати славу вічної Трійці * і поклонитися Єдності Божественних Осіб в могутність їх величі. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † Який з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки віків.

Перше читання

Вих 34, 4б-6. 8-9

Читання з Книги Вихід
Мойсей, вставши рано-вранці, зійшов на Синай-гору, як заповідав йому Господь, з двома кам’яними таблицями в руках. І зійшов Господь у хмарі і став з ним там і промовив Ім’я “Господь”. І пройшов Господь перед ним, промовляючи: “Господь, Господь! Бог милосердний і ласкавий, нескорий на гнів, многомилостивий, і вірній”. Впав Мойсей притьмом на коліна й поклонився до землі, і мовив: “Коли я знайшов ласку, Господи, в Твоїх очах, нехай іде Господь посеред нас. Правда, що це народ твердолобий, та Ти все ж таки прости беззаконня наше та гріх наш, і візьми нас собі в насліддя”.
Слово Боже

Псалом респонсорійний

Дан 3, 52. 53а і 54а і 55аб і 56а

Благословен Ти, віковічний Боже

Благославен єси, Господи, Боже батьків наших, *

і достохвальний і вельми возносимий повіки;
благославенно Ім’я Твоє святе й славне, *
і вельми достохвальне й возносиме повіки.


Благословен Ти, віковічний Боже

Благословен єси у Твоїм святім, славнім храмі. *

Благословен єси на престолі царства Твого.
Благословен єси, що взираєш на безодні і возсідаєш на херувимах. *
Благословен єси на небесній тверді.


Друге читання

2 Кор 13, 11-13

Читання з Другого послання святого Павла Апостола до коринтян
Брати, радійте, вдосконалюйтеся, втішайтеся, будьте однодумні, зберігайте мир – і Бог любові та миру буде з вами! Вітайте один одного святим поцілунком. Вас вітають усі святі. Благодать Господа Ісуса Христа, любов Бога і спільність Святого Духа – з усіма вами.
Слово Боже

Спів перед Євангелієм

Одкр 1, 8

Алілуя, алілуя, алілуя

Слава Отцю і Сину і Святому Духу,

Богу, хто єсть і хто був і хто приходить.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє

Йн 3, 16-18

† Читання святого Євангелія від Йоана
Ісус сказав до Никодима: “Бо так Бог полюбив світ, що дав свого Єдинородного Сина, щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне. Адже не послав Бог свого Сина у світ, щоб судити світ, але щоби через Нього спасти світ. Хто вірить у Нього, не буде засуджений, а хто не вірить, той уже осуджений, бо не повірив в Ім’я Єдинородного Божого Сина”.
Слово Господнє

МОЛИТВА ВІРНИХ
Брати і сестри, прославляючи Святу Трійцю, єдину і неподільну, ми споглядаємо найбільшу таємницю віри і, наставляти Духом Святим, смиренно просимо Отця нашого через Його Сина Ісуса Христа:
Спаси нас, Боже, Твоєю благодаттю.
1. Отче, Син Твій послав апостолів навчати і хрестити всі народи; допоможи Церкви Своєї в Святому Дусі проповідувати Слово Твоє по всьому світу.
2. Отче, святим хрещенням вчинив нас Своїми дітьми, даруй всім людям побачити Твій образ в ближніх.
3. Отче, Духом Святим провідний Своїх вірних до спасіння, просвіти розум і серця всіх, хто сумнівався і смятённих.
4. Отче, Син Твій перебуває з нами в усі дні до кінця віку; дозволь нам повніше відчувати Його присутність серед нас.
5. Отче, що дарує життя всьому створінням, вчини, щоб наші покійні сповнилися Духа Святого і знайшли з Христом спадщина життя вічного.
Боже Отче, ми - діти твої, іскуплённие Кров'ю Сина Твого і освячені благодаттю Духа Святого; прийми наше подяку і почуй молитвам нашим. Просимо Тебе, Отче, в Дусі Святому, через Христа, Господа нашого.
МОЛИТВА НАД дарами
Господи, Боже наш, освяти дари нашого служіння, над якими ми закликаємо ім'я Твоє, * і вчини нас самих вічним даром Тобі. Через Христа, Господа нашого.
Префація Про ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ
С. Господь з вами. Н. І з духом твоїм. С. Вознесём серця. Н. Підносимо до Господа. С. Подякуємо Господа Бога нашого. Н. Достойно це і праведно.
Воістину гідно і праведно, має і рятівною нам завжди і всюди дякувати Тобі, Господи, Отче Святий, всемогутній, вічний Боже. Ти з Єдинородним Твоїм Сином і Святим Духом - єдиний Бог, єдиний Господь: Не в єдиній Особи одиничності, але в єдиній сутності Трійці. Бо, віруючи в Твою славу, Твоїм одкровенням нам явлену, так само віруємо на славу Твого Сина і на славу Духа Святого; так що, сповідуючи справжнє і вічне Божество, ми поклоняємося і кожному з Осіб, і єдиної Їх суті, і Їх рівному величі. Тебе славлять ангели і архангели, херувими і серафими, в усі часи невпинно волаючи і єдиним голосом вигукуючи: Свят ...
Причетних АНТИФОН Гал 4, 6
А як ви - сини, * то Бог послав у ваші серця Духа Сина Свого, * волаючого: «Авва, Отче!»
МОЛИТВА після причастя
Господи, Боже наш, † так приведе нас до спасіння душі і тіла прийняття цього Таїнства * і сповідування вічної Святої Трійці і нероздільного Її єдності. Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz