czwartek, 8 czerwca 2017

10 ЧЕРВНЯ 2017 - Субота 9 звичайний тиждень - Літургійні Читання і Обряд Меси



10 ЧЕРВНЯ

Субота 9 рядовий тижні

Колір шат: зелений. Меса рядового неділі, 1-6 загальна префація

або

Пам'ять Пресвятої Діви Марії в суботу

Колір шат: білий. Загальна Меса про Пресвяту Діву Марію, 1-2 префація про Пресвяту Діву Марію (в 1 префація «в день пам'яті») або 1-6 загальна префація

ВХІДНИЙ АНТИФОН Пс 25, 16. 18

Призри на мене і помилуй мене; * Бо я самотній і пригнічений. * Призри на приниження моє і знемога моє * і прости всі гріхи мої, Боже мій.

ВСТУПНА МОЛИТВА

Боже, в справах Промислу Твого не буває помилок; † смиренно молимо Тебе, визволи нас від усякого зла * і даруй те, що служить нашому істинного блага. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † Який з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки віків.

Перше читання
Тов 12, 1. 5-15. 20

Читання з Книги Товита
Товит прикликав свого сина і сказав йому: “Що дамо цьому святому мужу, котрий супроводжував тебе під час твоєї подорожі?”.
Прикликавши його, батько разом із сином відвели його убік і почали просити, щоб він погодився взяти половину з того, з чим повернувся син.
Тоді ангел, будучи сам з ними, сказав: “Благословіте Бога небес і визнавайте Його перед усіма живими, що уділив вам велике милосердя. Доброю справою є зберігати царську таємницю, однак годиться виявляти і проголошувати про Божі діла.
Доброю є молитва з постом, а милостиня значить більше, ніж золото й скарби; бо милостиня звільняє від смерті, вона очищає від гріхів і причиняється до знайдення милосердя і життя вічного. Бо ті, що допускаються гріха і неправди, є самі собі ворогами.
Отже хочу відкрити вам правду і нічого не хочу ховати від вас. Коли ти молився зі сльозами і ховав померлих, коли залишав їжу і вдень переховував мертвих у своєму домі, я представляв твою молитву Господу. А оскільки ти був милим Богові, тобі випало це випробування. А тепер послав мене Господь, щоб тебе оздоровити і щоб Сару, жінку твого сина, звільнити від демона.
Я - ангел Рафаїл, один із сімох, що стоїмо перед Господом.
Надійшов час, щоб повернувся до Того, котрий мене послав; ви ж благословіте Бога і розповідайте про усі його чуда”.
Слово Боже

Псалом респонсорійний
Тов 13, 2. 6. 7 (П.: пор.2а)

Благословен Бог, що живе повіки.

Бог бо карає і милує, *

зводить униз аж до аду
й наверх виводить; *
ніхто руки Його не уникне.


Благословен Бог, що живе повіки.

Коли навернетесь до Нього усім серцем вашим *

і всією вашою душею, щоб перед Ним чинити правду,
тоді і Він обернеться до вас *
та не ховатиме від вас обличчя свого.

Благословен Бог, що живе повіки.


А тепер глядіть, що Він зробив для вас, *

і голосно воздайте Йому дяку;
благословіть Господа справедливости *
і вознесіть Царя віків.

Благословен Бог, що живе повіки.


Спів перед Євангелієм

Мт 5, 3


Алілуя, алілуя, алілуя.

Блаженні вбогі духом,

бо їхнє Царство Небесне.


Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мк 12, 38-44

+ Слова Євангелія від святого Марка
Ісус навчаючи люд говорив: «Остерігайтесь книжників, що люблять проходжуватися у довгих шатах, вітання на майданах, перші сидження у синагогах, перші місця на бенкетах, що з’їдають доми вдовині й довго моляться для виду. На них буде суворіший присуд».

І сівши проти скарбоні, дивився, як народ кидає гроші у скарбоню. Чимало заможних кидали багато. І ось прийшла одна вбога вдовиця і вкинула дві лепти, тобто кодрант.
І прикликавши своїх учнів, сказав їм: «Істинно кажу вам, що ота вбога вдовиця вкинула більш від усіх, які кидали у скарбоню. Усі бо кидали з свого надміру, вона ж з убозтва свого все, що мала, вкинула, - увесь свій прожиток».

Слово Господнє

МОЛИТВА ВІРНИХ
Брати і сестри, ніхто з людей не був ближче до Христа, ніж Його Матір. Тому ми вдамося до Її заступництва, підносячи до Господа наші молитви:
Молитвами Богородиці спаси нас, Господи.
1. Господи, заради молитов Пречистої Богородиці збережи Церкву Свою від небезпек і всякого зла.
2. Віддай під захист Цариці світу нашу країну, так запанує згода між усіма її синами.
3. Подай хворим зцілення, скорботним розраду, бездомним дах, ворогуючим примирення.
4. Збережи наші сім'ї від чвар і сварок, так буде подружня любов подібна до любові Христа до Своєї Церкви.
5. Даруй вічний спокій нашим покійним, а нам - смерть мирну, гідну і благодатний.
Господи Ісусе, почуй молитви наші і заради заступництва Пречистої Матері Твоєї даруй нас всякою благодаттю, бо Ти живеш і царюєш на віки віків.

МОЛИТВА НАД дарами
На милість Твою, Господи, сподіваючись, ми благоговійно приносимо дари на вівтар; * Так очистить нас ця таємниця за благодаттю Твоєю. Через Христа, Господа нашого.

6 ЗАГАЛЬНА префація
С. Господь з вами. Н. І з духом твоїм. С. Вознесём серця. Н. Підносимо до Господа. С. Подякуємо Господа Бога нашого. Н. Достойно це і праведно.

Воістину гідно і праведно, має і рятівною нам завжди і всюди дякувати Тобі, Святий Отче, через Ісуса Христа, Сина Твого Улюбленого, Слово Твоє, Яким Ти все створив, що послав Ти Спасителя нашого і Спасителя, який втілився від Духа Святого і Дівою народженого. Виконуючи волю Твою і знаходячи для Тебе народ святий, Він в стражданнях простяг Свої руки на хресті, щоб зруйнувати смерть і явити воскресіння. Тому ми з ангелами і всіма святими славу Твою сповіщаємо, єдиним голосом волаючи: Свят ...

АНТИФОН Пс 17, 6
Я кличу до Тебе, * бо Ти мені, Боже, * Прихили вухо Твоє до мене, * вислухай мову мою.

МОЛИТВА після причастя
Господи, Ти наситив нас Тілом і Кров'ю Твого Сина; † молимо Тебе, веди нас Духом Твоїм, * щоб ми, сповідуючи Тебе не тільки словами, а й справами, удостоїлися увійти в Царство Небесне. Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz