poniedziałek, 16 sierpnia 2021

ОРЕМУС - 31 СЕРПНЯ, ВІВТОРОК

 31 СЕРПНЯ, ВІВТОРОК

 

 

(зел) Вівторок ХХІІ тижня Звичайного періоду

 

 

Вчора в Євангелії ми чули, як Ісуса недобре прийняли в Його рідному місті. Сьогодні почуємо, як Ісус прийшов до міста, яке називається Капернаум. Він зустрів там людей, відкритих на Його науку. Тому в Капернаумі Ісус навчає, зцілює і виганяє злих духів. Люди вірять Ісусові. Бог дав вірі велику силу. Вона може збільшити діяльність Бога в житті людини. Задумаймося сьогодні, чи віра робить в нашому житті чудеса? Чи змінює наше життя? Чи ми віримо словам Ісуса? Задумаймося, чи міцною є наша віра? Якщо ні, то просімо Ісуса сьогодні про зміцнення нашої віри.

 

АНТИФОН НА ВХІД

Змилуйся наді мною, Господи, * бо я ввесь час до Тебе кличу. * Бо Ти, о Господи, добрий і ласкавий, * і повний милосердя до всіх, що Тебе прикликають. (Пс 86 (85), 3. 5)

 

 

 

 

КОЛЕКТА

Боже сил, Ти – джерело всякого блага; † на- повни наші серця любов’ю до Твого І мені і дай нам зростати у побожності; * змі цнюй в нас усе, що добре, і дбайливо бережи те, що Ти зміцнив. Через Господа на- шого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки ві чні.

 

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

1 Сол 5, 1-6. 9-11

Читання з Першого послання святого апостола Павла до солунян.

Про час і конкретний момент, брати, вам не потрібно писати, адже самі з певністю знаєте, що день Господній приходить, як злодій уночі. Коли говоритимуть: «Мир і безпека», – тоді раптово прийде на них погибель, як біль тієї, яка носить в утробі, й вони не втечуть. А ви, брати, не в темряві, щоб той день захопив вас, як злодій. Бо ви всі – сини світла й сини дня. Ми не належимо ні ночі, ні темряві. Тож не спімо, як інші, а пильнуймо та будьмо тверезі! Адже Бог призначив нас не на гнів, а на те, щоб ми одержали спасіння через Господа нашого Ісуса Христа, який помер за нас, щоб ми, чи чуваємо, чи спимо, – разом з Ним жили. Тому втішайте одне одного і збудовуйте одне одного, як ви й робите. Слово Боже.

 

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 27, 1. 4. 13-14

Господні блага прагну я узріти.

 

Господь – моє світло і моє спасіння. *

Кого мені боятись?

Господь – мого життя твердиня. *

Кого мені жахатись?

Одного просив я в Господа, одного буду шукати: *

щоби в усі дні мого життя †

я перебував у Господньому домі,

бачив насолоду Господню *

і оглядав Його святиню.

Я ж маю надію побачити блага Господні *

у живих країні.

З нетерпінням чекай на Господа, будь мужнім, *

нехай зміцняється Твоє серце – Господа очікуй!

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Лк 7, 16

Алілуя, алілуя, алілуя.

Великий пророк з’явився між нами,

і Бог свій народ відвідав!

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Лк 4, 31-37

† Читання святого Євангелія від Луки.

Того часу Ісус спустився у Капернаум, мі сто галілейське, і навчав їх по суботах. І дивувалися з Його вчення, тому що слово Його було з владою. А в синагозі був чолові к, який мав нечистого духа. І він закричав гучним голосом: «Облиш! Що Тобі  до нас, Ісусе Назарянине? Чи Ти прийшов вигубити нас? Знаю, хто Ти є – Святий Божий!» Та Ісус скартав його, кажучи: «Замовкни і вийди з нього!» І демон, кинувши його на саму середину, вийшов з нього, зовсім не заподі явши йому шкоди. І всіх охопив жах. І вони говорили один одному, кажучи: «Що це за слово, яке з владою і силою наказує нечистим духам, і вони виходять?» І розходилася чутка про Нього по всіх місцях око- лиці. Слово Господнє.

 

МОЛИТВА ВІРНИХ

Просімо Господа Христа, який зцілює душу і тіло, щоб Він став нашою міццю у щоденних труднощах та захистив нас від усяко- го зла:

 

1. Молімося за святу Церкву, щоб вона зуміла розпізнати підступні діяння сатани і перемогти його у людських серцях.

2. Молімося за Святішого Отця, щоб люди не лише захоплювалися його проповідями, але й намагалися жити згідно його вчення.

3. Молімося за нашу Батьківщину, щоб влада дбала про духовний і матеріальний розвиток України.

4. Молімося за хворих та нещасливих, щоб суспільство не відкидало їх, а допомагало всіма можливими способами.

5. Молімося за померлих, щоби Бог був для них не тільки Суддею, але насамперед милостивим Отцем.

6. Молімося за нас самих, щоб прикладом свого життя і щирою любов’ю ми духовно зміцнювали своїх ближніх.

 

Господи Ісусе Христе, Ти словом перемагав сатану і повертав у душі мир, вислухай наші молитви та уділи благодаті миру нашій Батьківщині й кожному стривоженому серцю. Котрий живеш і царюєш на віки вічні.

 

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Господи, нехай ця свята жертва завжди дає нам спасенну благодать, † щоб те, що відбувається у таїнстві, * звершилося у силі. Через Христа, Господа нашого.

 

 

Префація звичайна № 40-45

 

 

 

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ

Яка велика, Господи, Твоя доброта, * що її Ти зберіг тим, що Тебе бояться. (Пс 31 (30), 20)

 

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ

Насичені хлі бом небесної трапези, благаємо, Господи, † вчини, щоб ця пожива любові зміцнила наші серця, * і спрямувала нас до служі ння Тобі  в братах. Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz