poniedziałek, 16 sierpnia 2021

ОРЕМУС - 26 СЕРПНЯ, ЧЕТВЕР

 26 СЕРПНЯ, ЧЕТВЕР

 

 

(зел) Четвер ХХІ тижня Звичайного періоду

 

 

Приходимо на Службу Божу, щоб зустрітися з Господом, який надходить. Сьогодні Він до нас говорить: «Пильнуйте, бо не знаєте, якого дня прийде ваш Господь!» Ці Ісусові слова означають, що наша зустріч з Господом є можлива кожної хвилини. Чи ж не є це радісна для нас новина? На жаль, для багатьох ці слова не приносять жодної радості. Таких власне людей Господь і застерігає, щоб якнайшвидше навернулися, покаялися і прийшли до Нього. Людина, котра не чекає на Господа, не хоче з Ним зустрітися, вперто відкидає Його зі свого життя, сама засуджує себе на вічне покарання. Молімося сьогодні за тих людей, котрі не вірять, і за нас самих, просячи Божого милосердя для кожного.

 

 

 

Або (біл) довільний спомин ПДМ  ЧЕНСТОХОВСЬКОЇ

 

Владислав, князь міста Ополє, побудував на Ясній Горі монастир для паулінів і віддав їм під опіку образ Божої Матері, який вшановувався у його замку. Незабаром образ став відомим: він був чудотворним. Його культ ще більше поширився після вдалої оборони Ясної Гори під час шведської навали у XVII столітті. У 1717 році образ був урочисто коронований. Зараз ікона Ченстоховської Богоматері є однією з найбільш шанованих ікон, до якої відбуваються чисельні паломництва.

 

Спільні Меси: про Пресвяту Діву Марію

 

АНТИФОН НА ВХІД

Приклони, Господи, Твоє вухо до мене і вислухай мене. * Спаси, о Боже, Твого слугу, що покладається на Тебе. * Змилуйся наді мною, Господи, бо я ввесь час до Тебе кличу.

 

КОЛЕКТА

Боже, Ти єднаєш серця Твоїх ві рних в одному прагненні; † дай своєму народові любити те, що нака- зуєш, і прагнути того, що обіцяєш, * щоб ми серед земної суєти вознесли наші серця туди, де і стинна радість. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки ві чні.

 

Або:

 

Всемогутній і милостивий Боже, в Пресвяті й Ді ві Марі ї Ти дав своєму народові чудесну допомогу і захист, † а Її святий образ на Я сній Горі  Ти прославив надзвичайним вшануванням ві рних; † вчини милостиво, щоб ми мужньо боролися, захищаючи ві ру на землі , * а на небесах славили Твою перемогу. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на ві ки ві чні.

 

 

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

1 Сол 3, 7-13

Читання з Першого послання святого апостола Павла до солунян.

Саме тому, брати, ми втішилися вами серед усієї нашої біди й горя, через вашу віру. Адже ми тепер ожили, якщо ви стоїте в Господі! Яку ж подяку можемо віддати Богові за вас, за всю радість, якою через вас тішимося перед нашим Богом, ніч і день ревно молячись, щоби побачити ваші обличчя і доповнити те, чого бракує вашій вірі? Сам же Бог і наш Отець, і наш Господь Ісус нехай вирівняє нашу дорогу до вас. І Господь хай наповнить і переповнить вас любов’ю одне до одного і до всіх, – такою ж, яку ми маємо до вас, – аби зміцнити ваші серця, зробити бездоганними у святості перед Богом і нашим Отцем під час приходу Господа нашого Ісуса з усіма Його святими. Амінь. Слово Боже.

 

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 90, 3-4. 12-13. 14 і 17

Сповни нас, Боже, своїм милосердям.

 

Ти повертаєш людину в порох. *

І кажеш: «О сини людські, поверніться».

Бо тисяча років перед Твоїми очима – *

як день вчорашній, що минувся, – †

як нічна сторожа.

Навчи нас так рахувати дні наші, *

щоб ми набули серце мудре!

Повернися ж, Господи! До якого часу? *

Будь до слуг своїх ласкавим.

Наповни нас вранці своїм милосердям, *

щоб ми раділи й веселилися всі дні наші.

Нехай блиск нашого Господа Бога буде над нами, †

і Ти утверди діла рук наших, – *

утверди діла рук наших.

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Мт 24, 42а. 44

Алілуя, алілуя, алілуя.

Пильнуйте і будьте готові,

бо тієї години, в котру не сподіваєтеся,

Син Людський надійде.

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Мт 24, 42-51

† Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Отже, пильнуйте, бо не знаєте, якого дня прийде ваш Господь. Оце знайте, що коли б господар знав, у яку сторожу прийде злодій, він пильнував би і не дав би зробити підкоп у свій дім. Тому й ви будьте готові, бо Син Людський прийде тієї години, про яку й не думаєте. Хто ж є ві рним і мудрим слугою, якого поставив пан над своїми до- машніми, щоби вчасно давати їм їжу? Блаженний той слуга, якого пан, коли прийде, знайде, що він так робить. Воі стину кажу вам, що він поставить його над усі м своїм маєтком. А коли той злий слуга скаже у своєму серці: “Мій пан запі знюється!” – і почне бити своїх товариші в, а їсти й пити з п’яницями, то прийде пан того слуги в день, у який не сподівається, і в годину, якої не знає; розітне його навпіл і визначить його долю з лицемі рами; там буде плач і скрегіт зубі в». Слово Господнє.

 

МОЛИТВА ВІРНИХ

Допомогти людям спастися – головне завдання Церкви, її священиків, а також усі х ві рних; просі мо благодатей, потрі бних нам для зді йснення цього наказу ві ри:

 

1. Молімося за святу Церкву, щоб у кожній країні було достатньо священиків.

2. Молімося за священиків, щоб вони ревно та сумлінно виконували свій обов’язок приготування людей до зустрічі з Христом.

3. Молімося за всіх, хто працює, щоб вони виконували свою роботу з любов’ю до Бога і Батьківщини.

4. Молімося за хворих, щоб заради любові до Христа вони навчилися зі смиренням зносити свої страждання.

5. Молімося за померлих наших братів і сестер, щоб Господь дав їм нев’янучий вінець слави у своєму предвічному Царстві.

6. Молімося за нас самих, щоб ми вели гідне християнське життя і власним прикладом давали взірець сучасному світові.

 

Боже наш і Отче, вислухай молитви своїх дітей і уділи нам благодаті кожним своїм вчинком примножувати Твою славу. Через Христа, Господа нашого.

 

 

 

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Господи, Ти єдиною жертвою на- був собі  народ усиновлення, * наповни милостиво нас дарами єдності та миру в Твоїй Церкві. Через Христа, Господа нашого.

 

 

Префація звичайна № 40-45

 

 

 

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ

Ти насичуєш землю плодом діл Твоїх, * щоб дати хліб із землі  і вино, що серце людське звеселяє.

 

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ

Просимо, Господи: нехай Твоє милосердя принесе нам повне зці лення, † і нехай Твоя благодать так удосконалить і зміцнить нас, * щоб ми у всьому могли бути угодними Тобі . Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz