poniedziałek, 16 sierpnia 2021

ОРЕМУС - 23 СЕРПНЯ, ПОНЕДІЛОК

 23 СЕРПНЯ, ПОНЕДІЛОК

 

(зел) Понеділок ХХI тижня Звичайного періоду

 

Дорога в Царство має три етапи: очищення, просвітлення і з’єднання з Богом. Якщо ми ще не бачимо ясно Божих доріг, то нам належить очищати своє серце від пристрастей. Інакше ми не зможемо йти далі.

 

 

 

Або (біл) довільний спомин св. РОЗИ ЛІМСЬКОЇ, діви

 

Свята Роза народилася в Лімі, столиці Перу, в 1586 році. З дитинства вона палала гарячою любов’ю до Христа. Коли їй було двадцять років, вона стала домініканською терціаркою і, незважаючи на протест сім’ї, жила в молитві та покаянні. Померла 24 серпня 1617 року. Перша свята з Латинської Америки. Канонізована 1668 року.

 

Спільні Меси: про одну діву

 

 

АНТИФОН НА ВХІД

Приклони, Господи, Твоє вухо до мене і вислухай мене. * Спаси, о Боже, Твого слугу, що покладається на Тебе. * Змилуйся наді мною, Господи, бо я ввесь час до Тебе кличу.

КОЛЕКТА

Боже, Ти єднаєш серця Твоїх ві рних в одному прагненні; † дай своєму народові любити те, що нака- зуєш, і прагнути того, що обіцяєш, * щоб ми серед земної суєти вознесли наші серця туди, де і стинна радість. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на ві ки ві чні.

 

 

Або:

 

Боже, Ти вчинив, що свята Роза, запалена Твоєю лю- бов’ю, покинула світ і в суворій покуті присвятила себе лише Тобі  ; † вчини за її заступництвом, щоб ми, йдучи дорогами земного життя, * могли на небесах насититись потоками Твоє ї радості. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на ві ки ві чні.

 

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

1 Сол 1, 1-5. 8б-10

Початок Першого послання святого апостола Павла до солунян.

Брати! Павло, Силуан і Тимотей – Солунській Церкві в Бозі Отці й Господі Ісусі Христі: благодать вам і мир. Ми завжди дякуємо Богові за всіх вас, постійно згадуючи в наших молитвах; пам’ятаємо перед Богом, нашим Отцем, про ваше діло віри, про працю любові та терпіння в надії на нашого Господа Ісуса Христа. Знаємо, улюблені Богом брати, про ваше обрання. Адже наше Євангеліє до вас було не тільки в слові, а й у силі, та у Святому Духові, й з повним переконанням. Ви знаєте, якими були ми між вами і задля вас. Ваша віра в Бога долинула до кожної місцевості. Так що нам не потрібно щось говорити, бо вони самі про нас промовляють, який був наш прихід до вас, і як ви від ідолів навернулися до Бога, щоб служити живому й істинному Богові та очікувати з небес Його Сина, якого Він воскресив з мертвих, Ісуса, котрий визволяє нас від майбутнього гніву. Слово Боже.

 

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 149, 1-2. 3-4. 5-6а і 9б

Благоволить Бог людові своєму.

 

Заспівайте Господу нову пісню, – *

Йому хвала в громаді побожних.

Нехай своїм Творцем Ізраїль радіє, *

хай пишаються своїм Царем сини Сіону.

Хай хвалять Його Ім’я у танці, *

нехай грають Йому на псалтирі і тимпані,

бо Господь свій народ любить *

і прославить покірних спасінням.

Праведні будуть веселитися в славі *

і радітимуть на своїх ложах.

Прославляння Бога на устах їхніх. *

Така слава – для всіх Його вірних.

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Йн 10, 27

Алілуя, алілуя, алілуя.

Вівці слухаються голосу Мого,

і Я знаю їх, і вони йдуть за Мною.

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Мт 23, 13-22

† Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус сказав: «Горе ж вам, книжники та фарисе ї, лицемі ри, тому що ви зачиняєте Царство Небесне перед людьми! І самі  не входите, і тим, які  намагаються увійти, увійти не дозволяєте. Горе вам, книжники та фарисе ї, лицемі ри, які  обходите море і суході л, аби здобути бодай одного новонаверненого, а коли це станеться, то робите його сином геєни – вдві чі гі ршим за вас! Горе вам, проводирі  сліпі , які  говорите: “Хто поклявся би храмом, то це нічого, а хто поклявся би золотом храму, той в боргу”. Безрозумні й сліпі ! Бо що є бі льше: золото чи храм, який освячує золо- то? І також: “Хто поклявся би жертовником, то це нічого, а хто поклявся би даром, що на ньому, той в боргу”. Cліпі ! Що бі льше: дар чи жертовник, який освячує той дар? О тже, хто клянеться жертовником, клянеться ним і тим, що є на ньому; і хто клянеться храмом, клянеться ним і Тим, хто живе в ньому; і хто клянеться небом, клянеться Божим престолом і Тим, хто сидить на ньому». Слово Господнє.

МОЛИТВА ВІРНИХ

Вознесі мо до Господа наші прохання і просі мо Його про благо- словення всіх наших починань:

1. Молімося за Святішого Отця, щоб він відважно проповідував людству Христа – Дорогу, Істину і Життя.

2. В день Державного прапора України молімося за нашу державу, щоб настав довгоочікуваний мир та добробут.

3. В Європейський день пам’яті жертв сталінізму та нацизму молімося, щоб у Європі  не повторилися жахи тоталітарних режимів.

4. Молімося за робітників, щоб вони сумлінно виконували свою роботу на славу Божу та на благо Батьківщини.

5. Молімося за померлих, щоб милостивий Бог благоволив їх обдарувати вічним блаженством.

6. Молімося за нас, щоб весь наступний тиждень ми зуміли прожити з Богом, а будь-яку роботу виконувати так, щоб вона заслуговувала на нагороду в небі.

 

Господи наш і Отче, ось Твої ді ти звертаються до Тебе із смиренними проханнями; допоможи нам прожити новий тиждень у Твоїй благодаті та в любові до ближніх, вислухай наші молитви і вчини, щоб ми залишилися ві рними Тобі  до кінця життя. Через Христа, Господа нашого.

 

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Господи, Ти єдиною жертвою на- був собі  народ усиновлення, * наповни милостиво нас дарами єдності та миру в Твоїй Церкві. Через Христа, Господа нашого.

 

 

Префація звичайна № 40-45

 

 

 

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ

Ти насичуєш землю плодом діл Твоїх, * щоб дати хліб із землі  і вино, що серце людське звеселяє.

 

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ

Просимо, Господи: нехай Твоє милосердя принесе нам повне зці лення, † і нехай Твоя благодать так удосконалить і зміцнить нас, * щоб ми у всьому могли бути угодними Тобі . Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz