poniedziałek, 16 sierpnia 2021

ОРЕМУС - 25 СЕРПНЯ, СЕРЕДА

 25 СЕРПНЯ, СЕРЕДА

 

 

(зел) Середа ХХІ тижня Звичайного періоду

 

 

Під час кожної Святої Меси зустрічаємося з Ісусом-Пророком, Ісусом обо- ронцем бідних, пригнічених, з Ісусом-Спасителем. У сьогоднішній літургії Слова Господь каже нам всю правду про кожного з нас. У літургії Жертви своїм життям підтверджує ці слова. Як ми приймаємо скеровані до нас слова Ісуса? Чи навчилися від Нього нести у світ правду?

 

 

 

Або (біл) довільний спомин св. ЛЮДОВИКА

 

Король Франції Людовік ІХ народився у 1214 році. У двадцятирічному віці вступив на трон. Був взірцевим чоловіком і батьком численної родини, опікувався убогими та хворими і особисто їм прислуговував. Був також прекрасним правителем держави. Двічі провадив хрестові походи. 25 серпня 1270 року, під час другого хрестового походу помер від тифу під стінами Туніса.

 

Спільні Меси: про одного святого

 

 

Або (біл) довільний спомин  св. ЙОСИФА де КАЛАСАНСА, пресвітера

 

Св. Йосиф народився в Арагоні у 1556 або 1557 році. Вже в молодості він збирав ровесників, разом з ними молився, навчав їх істин віри. Коли став священиком, заснував орден Піарів, метою якого є праця у школі з дітьми. Новий орден дуже швидко розповсюдився по всій Європі. Св. Йосиф керував ним 52 роки. Помер 25 серпня 1648 року.

 

Спільні Меси: про одного пастиря

 

АНТИФОН НА ВХІД

Приклони, Господи, Твоє вухо до мене і вислухай мене. * Спаси, о Боже, Твого слугу, що покладається на Тебе. * Змилуйся наді мною, Господи, бо я ввесь час до Тебе кличу.

 

КОЛЕКТА

Боже, Ти єднаєш серця Твоїх ві рних в одному прагненні; † дай своєму народові любити те, що нака- зуєш, і прагнути того, що обіцяєш, * щоб ми серед земної суєти вознесли наші серця туди, де і стинна радість. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на ві ки ві чні.

Або:

 

Боже, Ти перені с святого Людовика від турбот земного панування до слави Небесного Царства; † вчини, щоб ми, за його заступництвом виконуючи наші тимчасові обов’язки, * шукали Твого ві чного Царства. Через Гос- пода нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на ві ки ві чні.

 

Або:

Боже, Ти дав святому Йосифу де Каласансу таку ве- лику любов і терпеливість, що він присвятив усе своє життя навчанню та вихованню молоді, * вчини, щоб ми, служачи і стині, наслі дували мудрість цього вчите- ля. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на ві ки ві чні.

 

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

1 Сол 2, 9-13

Читання з Першого послання святого апостола Павла до солунян.

Згадайте, брати, нашу втому та виснаження: ніч і день ми працювали, щоб не обтяжити когось із вас, і проповідували вам Боже Євангеліє. Ви та Бог свідки, які святі, праведні та непорочні були ми для вас, котрі повірили. Так само ви знаєте, як кожного з вас, немов батько своїх дітей, ми просили, вмовляли і свідчили вам, щоб ви гідно ходили перед Богом, який покликав вас у своє Царство і славу. Тому ми постійно дякуємо Богові за те, що ви, прийнявши почуте від нас Слово Боже, сприйняли його не як людське слово, а як істинно Боже Слово, яке й діє у вас, віруючих. Слово Боже.

 

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 139, 7-8. 9-10. 11-12аб

Бог моє серце дослідив і знає.

 

Куди піду від Твого Духа *

і куди втечу від Твого обличчя?

Якщо підіймуся на небо, – Ти є там. *

Якщо зійду в шеол, – і там Ти, Боже.

Коли б я піднявся на крилах світанку *

і на краю моря замешкав, –

то й там Твоя рука мене попровадить, *

мене втримає Твоя правиця.

І сказав я: «Ось темрява мене сховає, *

і ніч стане світлом для мене».

Але темрява не сховає від Тебе, *

і ніч, як день, засяє.

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

1 Йн 2, 5

Алілуя, алілуя, алілуя.

Хто дотримується Христового слова,

в тому Божа любов справді є досконалою.

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Мт 23, 27-32

† Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус сказав: «Горе вам, книжники та фарисе ї, лицемі ри, бо ви поді бні до гробі в побі лених, які  ззовні видаються гарними, а всередині повні мертвих кісток і всякої нечистоти! Так і ви ззовні видаєтеся людям праведними, а всередині повні лицемі рства й беззаконня. Горе вам, книжники та фарисе ї, лицемі ри, бо будуєте гробниці пророкам і прикрашаєте пам’ятники праведникам, і кажете: “Коли б ми жили в дні наших батькі в, то не були б ї хніми спі льниками в пролитті  крові пророків!” Отак сві дчите самі  собі , що ви є синами тих, хто вбивав пророків. Тож і ви виповніть мі ру беззаконня ваших батькі в». Слово Господнє.

 

МОЛИТВА ВІРНИХ

Христа, повного мі ці в словах та вчинках, просимо покі рно, щоб був нашою силою в щоденній праці і охороняв нас від всякого зла:

 

1. Молімося за єпископів та священиків, щоб вони проповіддю, молитвою і власним прикладом закликали людей до спасіння.

2. Молімося за місіонерів, щоб несли світло спасіння до найвіддаленіших країн.

3. Молімося за вчителів та катехетів, щоб вони були невтомними проповідниками Доброї новини.

4. Молімося за тих, хто блукає у темряві віри, щоб їх серця відкрилися на Твоє милосердя, Господи.

5. Молімося за померлих, а особливо за наших померлих батьків, щоб Господь прийняв їх до свого предвічного Царства.

6. Молімося за нас, тут присутніх, щоб кожна наша думка, слово і дія чинилися на славу Господа.

 

 

Господи Ісусе Христе, Ти своїм словом перемагав сатану і повертав спокій серцю, вислухай наші молитви і наповни спокоєм наші родини. Котрий живеш і царюєш на ві ки ві чні.

 

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Господи, Ти єдиною жертвою на- був собі  народ усиновлення, * наповни милостиво нас дарами єдності та миру в Твоїй Церкві. Через Христа, Господа нашого.

 

 

Префація звичайна № 40-45.

 

 

 

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ

Ти насичуєш землю плодом діл Твоїх, * щоб дати хліб із землі  і вино, що серце людське звеселяє.

 

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ

Просимо, Господи: нехай Твоє милосердя принесе нам повне зці лення, † і нехай Твоя благодать так удосконалить і зміцнить нас, * щоб ми у всьому могли бути угодними Тобі . Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz