poniedziałek, 16 sierpnia 2021

ОРЕМУС - 24 СЕРПНЯ, ВІВТОРОК

 24 СЕРПНЯ, ВІВТОРОК

 

 

 

Щирість – це одна з найбільш улюблених Ісусом людських рис. Щирість – риса смиренних, уникливих, обережних, а водночас – відважних людей. Нехай не загніздиться у наших серцях жоден підступ і лукавство.

 

 

 

Св. ВАРТОЛОМЕЯ, АПОСТОЛА

(черв) Свято

 

Святий Вартоломей походив з Кани Галілейської та належав до перших учнів Ісуса. За переказами, він проголошував Євангеліє у Месопотамії та загинув мученицькою смертю: з нього здерли шкіру. Його реліквії зберігаються в Римі.

 

АНТИФОН НА ВХІД

Звіщайте день-у-день Боже спасі ння, * по- ві дайте між племенами Його славу. (Пор. Пс 96(95), 2-3)

 

 

Мовиться “Слава во вишніх”.

 

 

 

КОЛЕКТА

Господи, зміцни в нас ві ру, завдяки які й святий Вартоломей, апостол, щирим серцем припав до Твого Сина * і вчини, щоб за його заступництвом Твоя Церква стала для всіх народів таїнством спа- сі ння. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на ві ки ві чні.

 

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

Одкр 21, 9б-14

Читання з Одкровення святого апостола Йоана.

Ангел промовив до мене, кажучи: «Підійди сюди, я покажу тобі  наречену, дружину Агнця». І пові в мене ангел у духові на вели- ку й високу гору, і показав мені  святе мі сто Єрусалим, що сходи- ло з неба від Бога, маючи Божу славу. Його сяйво поді бне до коштовного каменя, наче каменя яшми, чистого, як кришталь. Воно мало великий та високий мур, і мало дванадцять брам, а на брамах дванадцять ангелів і написані імена – імена дванадцятьох племен сині в Ізраїля. Зі сходу – три брами, з пі вночі – три брами, з пі вдня – три брами та із заходу – три брами. А мур мі ста мав дванадцять підвалин, на яких дванадцять імен дванадцятьох апостолів Агнця. Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 145, 10-11. 12-13аб. 17-18

Хай Твої вірні вславлять Твоє Царство.

 

Тебе, Господи, усі Твої діла будуть прославляти, *

Тебе усі Твої праведники будуть благословляти.

Вони розголошуватимуть славу Твого царства *

і розповідатимуть про Твою могутність.

Щоб об’явити людським синам про Твою силу *

та славу величі Твого царства.

Твоє царство – на всі віки царство, *

Твоє панування – на всі роди і покоління.

Праведний Господь на всіх своїх дорогах *

і милосердний в кожному своєму ділі.

Господь близький до всіх, які Його кличуть, *

до всіх, які кличуть Його у правді.

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Йн 1, 49б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Раввi, Ти – Син Божий,

Ти – Цар Ізраїля!

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Йн 1, 45-51

† Читання святого Євангелія від Йоана.

Того часу Филип знаходить Натанаїла та й каже йому: «Ми знайшли Того, про кого писали Мойсей у Законі й Пророки, – Ісуса, сина Йосифа, з Назарета!» А Натанаїл сказав йому: «Чи з Назарета може бути щось доброго?» Каже йому Филип: «Іди – і подивися». Побачив Ісус Натанаїла, який ішов до Нього, і каже про нього: «Ось справжній ізраїльтянин, у якому немає пі дступу!» Каже Йому Натанаїл: «Зві дки мене знаєш?» А Ісус у ві дповідь йому сказав: «Ще до того, як закликав тебе Филип, коли ти був під смоківницею, Я бачив тебе». Відпові в Натанаїл Йому: «Равві , Ти – Син Божий, Ти – Цар Ізраїля!» Ісус у ві дповідь сказав йому: «Оскі льки Я сказав тобі , що бачив тебе під смоківницею, тому й ві руєш? Ще бі льше від цього поба- чиш!» І Він каже йому: «Воі стину, воі стину кажу вам: побачите небо відкрите й Божих ангелів, які  піднімаються і опускаються над Людським Сином!» Слово Господнє.

 

МОЛИТВА ВІРНИХ

Уповаючи на заступництво святого Вартоломея, апостола, вознесі мо до Господа наші смиренні прохання:

 

1. Молімося за святу Церкву, щоб вона переборола негаразди і вільно проповідувала Христове Євангеліє всім народам землі.

2. Молімося за Україну в День її незалежності, щоб милосерд- ний Бог обдарував кожного українця щедрим благословенням та миром.

3. Молімося за людей, які терплять гоніння за віру, щоб вони були сильні духом і в усьому покладалися на Господа.

4. Молімося за католицькі видавництва, щоб вони були в сучасному світі апостолами любові та миру Господнього.

5. Молімося за померлих, щоб Господь, який відкупив усе люд- ство, обдарував їх повнотою спасіння.

6. Молімося за нас самих, щоб ми були апостолами віри для сучасного світу.

 

Боже, Ти у своїх Апостолах дав нам взірець ві ри; вислухай наші смиренні прохання і вчини, щоб своїм і стинно християнським життям ми продовжували мі сію Апостолів і приводили до Тебе всіх людей. Через Христа, Господа нашого.

 

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Вшановуючи апостола Вартоломея, складаємо Тобі , Боже, жертву возвеличення * і просимо, щоб за його заступництвом Ти прийшов нам на допомогу. Через Христа, Господа нашого.

 

 

Префація про святих Апостолів № 32

 

 

 

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ

Звіщаю вам Царство, як Мені  звіщав Отець Мій, * щоб їли й пили за столом у Моїм Царстві, – го- ворить Господь. (Пор. Лк 22, 29-30)

 

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ

Господи, відзначаючи свято апо- стола Вартоломея, ми отримали завдаток ві чного спасі ння; * нехай він стане для нас допомогою тепер і в майбутньому. Через Христа, Господа нашого.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz