wtorek, 19 sierpnia 2014

Подвійна Перемога у Згромадженні Сестер Служниць Святого Духа

обіти

В урочистість Внебовзяття Пресвятої Діви Марії, 15 серпня, Сестри зі Згромадження Сестер Служниць Святого Духа переживали особливий день: дві сестри Вікторії склали обітниці чистоти, убогості та послуху в храмі Святої Анни в м. Хмельницькому.
Сестра Вікторія Саркісян, яка проходила початкову формацію в Польщі, – перші обітниці і с. Вікторія Ковальчук, яка є вже по 10 роках формації і місіонерського досвіду на Філіппінах – вічні. Тому, можна сказати, що це є подвійна перемога Бога в житті цих двох сестер Вікторій, ім'я яких і означає «Перемога», тому що вони відповіли на Його заклик: «Іди за Мною».
Перед Месою сестри, священики і рідні, які зібралися в каплиці реколекційного дому Бл. Йоана Бейзима, благословили та помолилися за сестер.
обіти
Очолював Святу Месу о. Роман Лаба OSPPE, з ним спів служили інші священики, які розділили радість святкування. В своїй проповіді, опираючись на Євангелію дня, о. Роман назвав Пресвяту Діву Марію іконою богопосвяченого життя, яка приймає Слово Боже та несе Його іншим. «Богопосвячене життя – це не є якийсь додаток до Церкви, тобто є якась група людей, яка має певне «хобі»: одні бідним допомагають, інші на місії їздять тощо, це не що інше як поглиблення тої консекрації, того посвячення, яке кожен з нас отримав під час хрещення, і суттю цього посвячення є ще більше і більше зростання, щоб на нашому обличчі так як і на обличчі Ісуса Христа засяяла слава Божа», — наголосив о. Роман.
обіти
Після проповіді відбувся обряд складання обітниць, який розпочався спільним співом гімну до Святого Духа. Сестра Вікторія Саркісян, отримавши свічку, яка пригадує Таїнство Хрещення, де і взяло початок її життя з Христом, прочитала формулу перших обітниць, після чого підписала її на вівтарі і залишила на ньому, як вираз того, що її жертва повністю об’єднується з жертвою Христа. Після цього отримала хрест, синій вельон, віночок, як символ дівоцтва і Конституції Згромадження.
Після неї обітниці складала с. Вікторія Ковальчук. Під час співу Літанії до Всіх Святих с. Вікторія, лежачи хрестом перед вівтарем, віддала своє життя в руки Господа. Після чого виголосила формулу вічних обітів та з рук о. Романа отримала обручку — знак вічної консекрації.
На завершення Провінційна настоятелька с. Марія Марта Пшивара привітала сестер і вручила с. Вікторії місійний хрест, оголосивши перед всіма присутніми місійне призначення сестри, ним є – Україна. Потім сестри-профески подякували присутнім, особливо співсестрам зі Згромадження, присутнім священикам,  своїм рідним та всім, які цього дня приїхали розділити з ними велику радість.
Як продовження святкування після Служби Божої, була святкова агапа. О третій годині, всі знову зібрались в костелі, щоб спільно помолитись Коронку до Божого Милосердя за Україну, про перемогу любові, пробачення та миру в серці кожної людини. Сестри зняли свої шлюбні вінки і поклали до ніг Матері Божої, прочитавши молитву посвячення Діві Марії.
обіти
обіти
обіти

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz