poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Папа по телефону дав інтерв’ю аргентинській радіостанції

Телефонне включення Папи Франциска в ефір парафіяльної радіостанції з невеликого аргентинського містечка Кампо Гала, в якому мешкає 6 тис. осіб, відбулося 8 серпня. Інтерв’ю зі Святішим Отцем провели священики, що працюють в бідних районах і знайомі з ним впродовж багатьох років.
«Ви в моєму серці. Робота, яку ви виконуєте, робить мене щасливим. Вітаю і благословляю вас», – сказав їм Папа.
Говорячи про своє бачення Церкви, Папа наголосив на важливості постійного прагнення вперед. «Коли Церква стає інертною, то вона перестає бути Церквою і перетворюється на громадську асоціацію. З Церквою, яка не рухається стається те ж, що і з застояної водою, яка псується»,— наголосив Папа. За словами Святішого Отця, «в Церкві кожен має свою функцію, кожен має завдання і покликання», а підтримується Вона молитвою віруючих. Також і Бог небайдужий до свого народу. Але найбільше шкодить Церкві, на думку Франциска, «деструктивна критика»: «дряпати інших своїми словами — не по-християнськи».
Говорячи на тему священицьких покликань, Папа нагадав, що «життя є для того, щоб його давати»​​. «Таким чином ми стаємо плідними. Якщо хтось відчуває, що Бог кличе його присвятити життя священству – не треба боятися. Необхідно робити ставку на великі речі, а не на дрібні. А якщо хтось відчуває, що Ісус кличе його створити сім’ю — нехай вона буде християнською, великою і красивою». «Ісус, — завершив Папа Франциск — добрий. Він нас любить і завжди чекає».
За матеріалами: popefrancis.org.ua

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz