poniedziałek, 20 października 2014

У Харківсько-Запорізькі дієцезії у зв’язку з війною відбулися зміни

Широкорадюк
Війна на сході Україні внесла корективи у служіння священиків. Про них йшла мова під час робочої зустрічі настоятелів Харківсько-Запорізькій дієцезії 17 жовтня.
Зустріч очолили Ординарій дієцезії Станіслав Широкорадюк, єпископ-помічник Ян Собіло, канцлер Курії о. Григорій Семенков. Канцлер оголосив тимчасові персональні зміни в дієцезії:
о. Андрій Пальчик — резидент в Сумах;
о. Олексій Караванський — адміністратор в Павлограді;
о. Віктор Вонсович — настоятель в Красноармійську;
Отець Леонід Ткачук МІС призначений єпископським вікарієм для Харківської, Полтавської та Сумської областей. Він буде помічником ординарія не лише у організаційних справах, а й у душпастирських, особливо, коли владика Станіслав буде відсутній.
На зустрічі була обрана Священицька Рада, що допомагатиме єпископу в організації душпастирської діяльності. Владика Станіслав також представив загальну ситуацію на терені дієцезії і душпастирські плани.
За словами єпископа Станіслава через «полювання на священиків» у Луганську зараз немає душпастирів. Парафіяни, якщо це можливо, їдуть у сусідні парафії та намагаються добитися того, щоб раз на якийсь час, а може і частіше, священик відвідував місцеву парафію. Священики підтримують контакт із парафіянами.
Це вже друга зустріч священиків, яку провів єпископ Станіслав Широкорадюк від початку свого служіння Ординарієм Харківсько-Запорізької дієцезії (перша відбулась у серпні в Запоріжжі).
З 13 по 16 жовтня у дієцезії відбулися перші реколекції для місцевих священиків. Владика Станіслав підкреслив, що спільні реколекції дуже важливі для місцевого духовенства. Це не лише формація, а й час творення братерської спільноти. До цього кожен священик сам мав шукати час та місце для проведення реколекцій. «Ми плануємо у майбутньому й надалі проводити реколекції, а також дні зосередження для наших священиків, бо це є складові постійної формації».
На завершення єпископ Станіслав додав: «Я дуже задоволений, що ці реколекції відбулись. Це була добра нагода більше дізнатись про священиків, які служать в нашій дієцезії, особисто з ними зустрітися. Я побачив, що кожен із них намагається ревно служити Богу і людям. Я дуже задоволений нашими священиками. Вони — відважні».
За матеріалами: Католицький Медіа-Центр

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz