poniedziałek, 13 października 2014

Паломництво вчителів до Матері Божої Святого Скапулярія

IMG_0725
В суботу 11 жовтня 2014 року відбулося паломництво вчителів до Матері Божої Бердичівської. Оскільки така зустріч відбулася вперше, учасників зібралася маленька групка.

Однак євангельський шлях і полягає в тому, щоб шукати Христа в незначних ситуаціях, там, де перебуваємо в даний час. Тут спадає на думку притча Ісуса  про Небесне Царство, що порівнюється із закваскою, яку  бере жінка, і кладе на три міри муки, аж поки все вкисне.
Об 11:00 о. Рафал Мишковський ОСD, настоятель парафії,
IMG_0732
привітав учителів та ознайомив з історією санктуарію.

Потім об 11:30 учасники паломництва зібралися на  Службі Божій, щоб огорнути молитвою служіння вчителів.
У своїй проповіді о. Рафал підкреслив, зокрема, що для виховання дітей замало виконувати звичайні батьківські обов’язки, дбаючи лише за матеріальні потреби, потрібно бути батьками насамперед на духовному рівні, передаючи підростаючому поколінню віру, знання, досвід. Як читаємо в сьогоднішньому Євангелії: «А Він відказав:  Блаженні ж і ті, хто слухає Божого Слова і його береже!» (Від Луки 11:28). На освітян, особливо віруючих, і покладена ця важлива місія.
Також отець навів приклад одного з кармелітанських святих, отця Рафала Калиновського, який, будучи на засланні в Сибіру, намагався зарадити не тільки фізичному голоду молодих людей, а й духовному, який є набагато небезпечнішим, адже матеріальні нестатки не такі трагічні, як брак віри та знань. Також прекрасним прикладом для нас є Богородиця, що передає Христа світу. На закінчення отець побажав, щоб Господь додавав сил та радості в переказуванні віри та знань і завжди супроводжував у вчительському служінні. 
IMG_0742
Після святої Меси вчителі зібралися за чашкою кави, щоб розповісти про своє свідчення як католиків у шкільних колективах, обговорити проблеми, поділитися досвідом. На закінчення була молитва подяки та благословення. Наступного року ми сподіваємося, що учасників паломництва буде набагато більше, і такі зустрічі стануть традиційними, як це вже є у медичних працівників. Тож уже почнемо працювати в цьому напрямку.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz