sobota, 1 lipca 2017

XXVІ Подільське паломництво до Бердичева - 2017


З 10 по 15 липня 2017  року відбудеться XXVІ Подільське паломництво до Бердичівської ікони Божої Матері. 

Паломництво пройде під гаслом: «Серце Марії — дорога до Бога». Як і щороку, паломництво проводять брати-капуцини. 

Відповідальний за паломництво — бр. Леонід Маєвський OFMCap. 

Паломництво розпочнеться 10 липня Божою Службою о 7.00 год. у м. Хмельницькому в парафії Христа-Царя за адресою: 
проспект Миру, 55 (на Виставці). 

Завершення паломництва – Урочиста Євхаристія у м. Бердичеві 15 липня о 18.00 годині. 

Кошт паломництва: 1 особа – 220 грн. 

Нічліг забезпечують організатори паломництва, але потрібно обов’язково взяти з собою спальні мішки і карімати. Організатори заохочують також (якщо є можливість) брати намети. 

Заявки на участь у паломництві приймаються до 3 липня 2017 року за адресою: 
21050 м. Вінниця, вул. Соборна, 12, тел.: (0432) 67-10-13, e-mail: coresp@bigmir.net    


Правила поведінки під час паломництва 
1. Подільське паломництво з Хмельницького до Бердичева є релігійним актом, який має молитовний характер. Тому воно повинне відзначатися духом молитви і покути, а також дотриманням порядку. 
2. Учасником паломництва може бути тільки той, хто: фізично готовий щоденно проходити близько 30 км за будьяких погодних умов; приймає релігійний і реколекційний характер паломництва (щоденна участь у Божій Службі, а також активна участь у спільних молитвах, співі, конференціях); прагне поглибити свою християнську формацію і щирим серцем шукає Бога; буде виконувати розпорядження організаторів паломництва і порядкових; запишеться на паломництво й оплатить організаційні витрати в сумі 220 гривень. 
3. Паломники мають дбати про добрий клімат, який створюють навколо себе, будучи доброзичливими, відкритими на потреби інших, особливо слабших і старших. 
4. Оскільки паломництво має релігійний і покутний характер, категорично забороняється вживання алкоголю і наркотиків, a також паління цигарок. 
5. Учасники паломництва мають обов’язок: дотримуватися порядку під час переходів і привалів; виконувати правила дорожнього руху; не розмовляти по телефону під час руху колони і не розмовляти між собою під час спільних молитов і конференцій; виконувати розпорядження порядкових, не відставати від колони й не переходити самостійно дорогу; мати на собі відповідний одяг (прикриті плечі та коліна). 
6. У місцях відпочинку паломники мають зберігати чистоту, сміття викидати тільки в приготовлені мішки. 
7. У місцях нічлігів бути готовими до певних незручностей. Cпільне перебування в одному наметі чоловіків і жінок забороняється (виняток –родина). Поважати інших паломників і зберігати нічну тишу після 22:30. 
8. Медична допомога надається тільки на первинному рівні. 
9. За будь-яке нищення паломницького майна відповідаланість несе той, хто це вчинив. 
10. Організатори не несуть відповідальності за загублені речі й гроші. 
11. У випадку порушення Правил паломництва, а також за поведінку, що є незгідною з його духом і метою, організатори можуть виключити таку особу з паломництва, подаючи цю інформацію до відома всіх паломників, а також інформуючи настоятеля парафії, з якої прибув паломник, про інцидент. Оплачені кошти не повертаються. 
12. Інтерпретація Правил належить організаторам паломництва.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz