środa, 12 listopada 2014

Реколекції єпископів і наша спільна молитва за Україну

реколекції

10 листопада 2014 р. у Вищій духовній семінарії Львівської архидієцезії розпочалися спільні реколекції єпископів УГКЦ, РКЦ в Україні та Мукачівської греко-католицької єпархії. Зустріч триватиме до 14  листопада.
«У рік канонізації Святішого Отця Йоана Павла ІІ ми зустрічаємося на наших щорічних реколекціях, — сказав голова Конференції римо-католицьких єпископів України архиєпископ митрополит Львівський Мечислав Мокшицький. — Цьогорічні реколекції припали на особливий час молитви за мир в Україні, коли страждають наші вірні, а чимало святинь довелося зачинити через воєнні дії. Тож під час цих реколекцій обговоримо ці справи, а окремі питання порушимо наприкінці, під час братньої зустрічі єпископів».
Святі Літургії почергово служать у латинському та візантійському обрядах, а духовні науки цього разу провадить єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії Яцек Пиль.
Спеціально для цих реколекцій, для всіх католицьких єпископів України та для всіх її вірних, текст особливої молитви склав о. Анджей Мадей, облат Непорочної, душпастир у Туркменістані, який свого часу служив у Києві. З дозволу реколекціоніста, єпископа Яцека Пиля, CREDO публікує цей текст, аби якнайбільше голосів об’єдналися у цьому ревному благанні до Бога.

ХРИСТЕ, КНЯЗЮ МИРУ!


Ти даєш людям мир, якого світ дати не може. Прийди на землю українську, в час, важкий для народу нашого, благаємо Тебе ревно. І як після свого Воскресіння Ти приніс мир Апостолам, так і сьогодні ОБДАРУЙ СВОЇМ МИРОМ нас, стривожених тим, що діється.
Ти сповнюєш людину думками миру, а не терзань. Віднови в нас любов і довіру.
З гарячою вірою повторюємо нині, о Ісусе, Твої слова: «Нехай прийде Царство Твоє!»
Нехай наблизиться у ці дні до всіх мешканців Дому України та його сусідів Твоє Царство любові і правди, справедливості й миру, святості і благодаті. Твоє Царство, проголошуване над Дніпром уже тисячу з лишком років!

Приймаючи хрещення, слов’янські народи визнали Тебе своїм Господом і Спасителем. Віра єднає нас в одну християнську родину.
Ти — Цар землі всієї. Ти «до кінця полюбив» людину: аж до хреста, до останньої краплини крові, о Спасителю!
Твій хрест — це знак святий, це таїнство Твоєї любові, яка прощає. Через хрест і воскресіння своє Ти назавжди набув право на кожну людину, з кожного народу і з усієї людської сім’ї. Ти пануєш над нами міццю Твоєї любові.
Уже довгі місяці серця мешканців України згризає неспокій. Загроза війни, що висіла над нашим народом, схоже, на превеликий жаль, стає дійсністю.
Хто ж затримає лавину насильства – війну? Хто розірве ланцюг помсти?

Господи, помилуй усіх людей Київської Русі.
Святе хрещення закликає нас до будування миру. Більшість цього люду хрестить своїх дітей в Ім’я Пресвятої Трійці. Вони, як і Ти, Ісусе, обрали шлях без насильства.
Ти не давав людині права убивати іншу людину.
Ми з тривогою сприймаємо той факт, що на наших очах і на очах цілого світу охрещені убивають одні одних!
Ми у Святому Хрещенні зреклися сатани — князя тьми, який за гріх платить смертю.
Ми зреклися війни, яка є справою тих, хто ще не пізнав навернення.
Християни вибирають життя. Разом зі Святим Хрещенням ми прийняли Євангеліє Життя.
Ти говориш до нас сьогодні:
«Блаженні миротворці»,
«Любіть ворогів ваших»,
«Робіть добро тим, хто вас переслідує»,
«Зло добром перемагайте»…
Ми прагнемо бути Твоїми учнями, Твоїми ученицями —
прагнемо будувати цивілізацію любові і життя!
Ісусе, Подателю миру!
Нехай зійде Дух Твій — і принесе нам примирення!
Нехай об’єднає всі народи, які нині мешкають на землі українській!
Зроби нашу землю — землею примирення, землею миру…
Надихни нас любов’ю, яка за день прощає сімдесят сім по сім разів.
Нехай вогонь Твоєї любові заново розпалить Україну, як розпалив він Апостолів і згромаджених довкола них людей із різних народів на майдані в Єрусалимі, у день народження Церкви, у день П’ятдесятниці.
Вихор Духа Святого нехай відновить хрещальний спадок Київської Русі, нехай скерує серця всіх, хто черпає з хрещального джерела, на шлях примирення.
Нехай підемо дорогою блаженств!
Нехай Церква стане для нас, подібно як багато разів в історії наших народів, місцем Божої любові, яка рятує людину, яка робить людей братами одне одному.
Ісусе Христе! У драматичну годину історії, в якій опинилася нині наша кохана Вітчизна, будь близько біля нас, близько біля наших сестер і братів:
- аби ніхто ні на кого вже більше не підносив руки,
- аби всі проблеми і всі важкі справи були вирішені на шляху братнього діалогу.

Богородице зі Святої Софії, заступайся за всіх мешканців землі української!
Святі покровителі та мученики України, моліться про мир для нашого народу і для всієї людської родини!
Нехай прийде Царство Божеє на нашу змучену землю!
Амінь.

За матеріалами: Радіо Ватикану, Влас. інф.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz