piątek, 21 listopada 2014

Єпископи України зустрінуться з Папою Франциском


francesco_udienza_abp_mokrzycki
15-21 лютого 2015 року римьско-католицькі єпископи разом з вірними України поїдуть у Ватикан з візитомad limina.

З 15 до 21 лютого 2015 року відбудеться паломництво до Рима під час якого українські римо-католики будуть супроводжувати своїх єпископів у паломництві до могил Свв. ап. Петра та Павла з нагоди Visita ad limina, а також їх зустрічі з Папою Римським.
Повідомляє diocese-lviv.
Під час паломництва прочани відвідають Венецію, Ассізі та Падую, де молитимуться біля мощей св. ап.Марка, св. Франциска Ассизького та св. Антонія з Падуї. Організатором виїзду є римсько-католицький паломницький центр св. Христофора.
Візит ad limina передбачає відвідини дієцезіальними єпископами і деякими прелатами (наприклад, абатами) гробниці свв. апостолів Петра і Павла і зустріч з Папою Римським, щоб прозвітувати про стан своїх дієцезій.
Papa-Francis-St-Paolo
Численні подорожі св. ап. Павла до Єрусалиму для зустрічі зі св. ап. Петром (Гал 1, 18; 2, 1-2) втілюють у собі перший історичній приклад братніх візитів, які за тисячоліття формування Церковної Спільноти сьогодні прийняли форму, відому як Visita ad limina Apostolorum.
Візит ad limina за директивою Канонічного Права відбувається кожні 5 років, єпископи тої чи іншої єпископської Конференції мають можливість вшанувати свв. Апостолів Петра та Павла молитвою на їх могилах (гробницях), зустрітися з Петром наших часів – з Папою Римським, та поділитися з ним плодами праці Святого Духа у ввірених їм дієцезіях, зміцнюючи тим самим нерозривний зв’язок, що існує між Намісником св. ап. Петра та його співпрацівниками на Божій Ниві – послідовниками святих апостолів.
zustrich_z_epyskopami_korei_8
Слід зазначити, що візити ad limina Apostolorum окрім юридичного, несуть у собі глибокий пасторальний та богословський характер. Св. Папа Йоан Павло ІІ підкреслював, що візити ad limina становлять особливий момент пасторальної єдності між Головою Колегією Єпископів та її членами: єпископами всіх помісних Церков у всьому світі. Папа, під час таких зустрічей, має можливість ближче ознайомитись із ситуацією кожної дієцезії, а єпископи, в свою чергу, мають змогу підтвердити та зміцнити своє сопричастя з Намісником Христа.
Роль християн із дієцезій у цій подорожі є далеко не другорядною. Молитовне сопричастя вірних, що супроводжують своїх єпископів у паломництві до Рима з приводу візиту ad limina, а також їх персональна участь в аудієнції з Папою, є особливою і навіть привілейованою нагодою висловлювання єдності християн та їх співучасті у будівництві Христової Церкви.
pope-slideshow-ftr1
З детальною програмою паломництва можна ознайомитись на сайті.
Читайте також

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz