środa, 19 listopada 2014

Ювілей 80-річчя Єпископа Яна Пурвінського - Житомир 19 листопада 2014



>>> Фото <<<




>>> Фільми <<<


День сповнений радості та вдячності
0451Осінній холодний день був осяяний та зігрітий теплом сердець. З різних сторін приїхали люди, щоб разом пережити урочистий день – ювілей дорогого Єпископа Яна Пурвінського, котрий своє життя і служіння присвятив Церкві в Україні.

Ювілей — торжество особливе та неповторне, яке не щороку трапляється в житті людини. Ювілей – день вдячності Богу за прожиті роки та всі дари, якими щедро обдаровує. До єпископа Яна, котрий має для всіх відкрите серце, вже від самого ранку поспішали гості.


Першими приїхали сестри-бенедиктинки, котрі привезли квіти та величезний торт, власного виробництва, і звичайно, запевнення про свою неустанну молитву. 0396
Далі, єпископ Броніслав Бернацький поспішив скласти свої теплі побажання.
0418
Захотів привітати дорогого Ювіляра, також, архієпископ Нікодим, керуючий Житомирською єпархієї УПЦ МП.
0434
Кульмінаційним моментом дня була урочиста Свята Меса. Достойними гостями були Єпископи Римсько-Католицької Церкви в Україні : єп. Броніслав Бернацький, єп. Леон Дубравський, єп. Віталій Скомаровський, єп. Маркіян Бучек та Ординарій дієцезії архієпископ Петро Мальчук, а також предстоятель Української греко-католицької церкви Верховний архієпископ Святослав Шевчук та Архієпископ-Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.
0494

0505
Разом з ними співслужили майже 80 священиків, приїхали клірики Вищої Духовної Семінарії з Ворзеля, разом з ректором о. Яном Слеповронським, та клірики семінарії Redemptoris Mater зі своїм ректором о. Романом Греком. Не можна було не помітити храму, вщент заповненого людьми, котрі, незважаючи на погоду та робочий день, хотіли розділити радість і вдячність за дар єпископа Яна.
Під час зворушливої проповіді Архієпископ Петро, нав'язуючи до сьогоднішнього уривку з Євангелії, зауважив, що єпископ Ян отримавши від Бога таланти, дари, щедро і охоче ними ділився з усіма потребуючими. Щодня ламав своє серце і роздавав його як хліб.
05360541
0568
0595
0598
06330634
Після Причастя всі присутні заспівали подячний гімн «TE DEUM», як нашу подяку доброму Богу, за 80 років життя нашого єпископа.
Після завершення Меси – була змога висловити те, що лежало на серці.
Архієпископ Петро привітав Ювіляра та подарував портрет, висловивши побажання, щоб він висів в сакристії храму, і всі наступні покоління знали, скільки добра і сил віддав єпископ Ян Церкві в Україні.
07230918
Архієпископ Святослав Шевчук подякував єпископу Яну за віддане служіння та подякував за підтримку Греко-Католицької Церкви.
07310810
Отець настоятель Віктор, процитував Василя Симоненка : «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину». Приємною несподіванкою став приїзд священиків з Латвії, котрі передаючи вітання з Батьківщини нашого Ювіляра, склали найщиріші побажання.
Представники влади : Голова Житомирської обласної ради Віталій Йосипович Француз, в. о. заступника голови державної адміністрації Ярослав Миколайович Лагута, Заступник міського голови Бочковський Олександр Миколайович та народний депутат Борислав Розенблат, висловили щиру вдячність і найкращі побажання.
Потік привітань не закінчувався. Представники парафіяльних громад, груп, і багато людей особисто хотіли висловити найтепліші та щирі слова для Ювіляра.
0817
0855
На закінчення всі присутні заспівали Многая лета
та помолились за нашу Батьківщину, Церкву та померлих з родини єпископа Яна.
0905

1 komentarz:

  1. tut mozna posluchaty propowid

    http://kyiv-zhytomyr.com.ua/news/podii/1436-2014-11-19-17-03-48.html

    OdpowiedzUsuń