poniedziałek, 8 września 2014

Паломництво подяки за жнива відбулося у Бердичеві




Паломництво подяки за жнива відбулося у Бердичеві
Перше Всеукраїнське паломництво подяки за жнива (Обжинки) відбулося 6 вересня у Бердичівському санктуарії.
У паломництві взяли участь віряни з шести парафії Києво-Житомирської дієцезії. В програмі зустрічі були представлення та привітання парафій, конференція, Служба Божа та євхаристійна процесія зі снопами вулицями Бердичева.
Конференцію виголосив отець Лаврентій Ян Жезінський OSPPE, вікарій парафії Матері Божої Неустанної допомоги у Броварах, Київської області.
Урочисту Службу Божу очолив єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії. У проповіді владика говорив про подяку Богові, особливо у неділю.
 Паломництво подяки за жнива відбулося у Бердичеві
«Неділя не призначена для бездіяльності. Це Божий день, коли матеріальне відступає перед духовним. Це час для перебування і радості від цього з близькими людьми. День, коли ми повинні відкривати і захоплюватись красою природи. Це день Бога і день людини. Це також день милосердя. Вже в апостольські часи недільна служба була можливістю ділитись. Недільна Євхаристія була виразом братерства. Не можеш бути сам щасливим без інших. Тому неділя — це добрий час, щоб відвідати хворих та самотніх. Святкування неділі  це прекрасний вираз подяки Богові, а тому хто вміє дякувати, Бог дає набагато більше», — наголосив єпископ Віталій.
Під час Служби Божої віряни дякували за врожай та за всі дари, що Господь обдаровує людей.  На завершення відбулась євхаристійна процесія зі снопами вулицями Бердичева. Відповідальний за паломництво – отець Андрій Ковалевський подякував усім, хто допомагав у підготовці та проведенні зустрічі, а також попросив єпископа Віталія, щоб він вручив пам’ятки за участь всім представниках парафій, котрі взяли участь у паломництві. 
Паломництво подяки за жнива відбулося у Бердичеві
CREDO


Запрошуємо переглянути відео з Урочистості в Бердичеві >>> ТУТ <<<

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz