wtorek, 29 lipca 2014

«Ми потрібні один одному»: Голова Англіканської Церкви написав листа Папі




WELBY_POPE
Голова Англіканської Церкви архієпископ Джастін Уелбі написав листа Папі, в якому запросив його до подальшої співпраці між двома Церквами, незалежно від різних поглядів на свячення жінок у єпископи.
Рішення Англіканської Церкви допускати жінок до священства і єпископства не повинно бути перешкодою для співпраці у важливих глобальних питаннях, написав архієпископ Кентерберійський у листі, який був опублікований британською газетою «Daily Telegraph». Лист був також скерований главам інших Церков, у тому ж числі і православних.
Генеральний Синод Англіканської Церкви Великобританії три дні тому вирішив ввести єпископські свячення для жінок. Жінки можуть стати священиками у цій спільноті з 1992 року, що католицька сторона неодноразово називала перешкодою в екуменічному діалозі. Навіть в рамках самої Англіканської Церкви існує критика стосовно цього питання.
Англіканську Церкву з її партнерами з екуменічного діалогу об’єднує більше, ніж роз’єднує, написав архієпископ Кентерберійський. Враховуючи численні проблеми, які існують сьогодні у світі, спільне свідчення Євангелія важливіше, ніж коли-небудь.
Конфлікти у багатьох регіонах, бідність, безробіття і біженці потребують від Церков спільного проголошення Доброї Новини Ісуса Христа. «Ми потрібні один одному», - написав Уелбі.
Читайте також

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz