poniedziałek, 28 lipca 2014

Єпископ Ян Собіло про визволення о. Віктора Вонсовича


«Представники так званих ДНР і ЛНР знали, що отець Віктор є священиком. Він ходив у рясі, мав при собі документи, — розповідає єпископ. — Але сепаратисти після катастрофи літака, шукають людей, які можуть мати якусь інформацію. Через це наприклад, отець Віктор, просидів у полоні на тиждень більше. Знаю від людей, які сиділи з ним у полоні, що умови там були дуже важкі».
Єпископ розповів, що визволяти отця Віктора з полону допомагали представники УПЦ МП, і ще багато людей, котрі не хочуть, щоб їхні прізвища звучали.
«Про всі умови, що висували нам сепаратисти поки що повідомити не можу. Але ті умови, які вони висували для визволення отця, ми задовольнили», — сказав владика Ян.
Єпископ розповів також про стан храмів у зоні АТО. Храм у Слов’янську залишився неушкодженим, а от у Краматорську під час обстрілів було пошкоджено дах храму. У містах, де ведуться бойові дії, храми наразі зачинені, адже люди бояться зайвий раз виходити на вулицю.
Нагадаємо, 25 липня ввечері терористи з т.зв. ДНР відпустили о. Віктора Вонсовича після 11 днів полону. За словами єпископа Яна, о.Віктор не має тілесних ушкоджень.
За матеріалами: Радіо Марія

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz