sobota, 16 maja 2015

Конференція про Християнську Родину у Броварах, 16 травня 2015




>>> Фото <<<



Міжнародна науково-практична конференція «Сильна родина-сильна Україна» у Броварах
16 травня була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Сильна родина- сильна Україна», організована Броварською міською радою та ГО «Духовність».  Учасниками конференції стали близько 120 науковців, студентів, вчителів, юристів, лікарів, державних службовців з 10 країн світу:  України, Польщі, Італії,  Іспанії, Венесуели, Грузії, Колумбії  та інших країн...
На початку конференції мер міста Бровари Ігор Сапожко наголосив на необхідності  розв’язання  проблем сім’ї в Україні, оскільки зростання кількості розлучень, сиріт та престарілих людей,похилого віку,від яких відмовляються дорослі діти,  лягають важким тягарем не лише на органи державної влади, але і на все суспільство. Мер запропонував розробити наукову концепцію захисту сім’ї в сучасних умовах, враховуючи культурні, психологічні, юридичні, економічні, медичні, педагогічні, наукові, духовні засади створення і розвитку родини.
Любомир Гузар, колишній глава Української греко-католицької церкви, кардинал емерит, на початку конференції  наголосив на необхідності дошлюбного виховання молоді, навчання поваги до старших,  до батьків, до рідної Батькивщини. Глибокоповажний в Україні священник висловив свою радість з приводу того, що громадськість міста Бровари та відомі науковці та державні діячі зібралися і об’єдналися, щоб спільними зусиллями захистити сім’ю від негативних явищ, які сьогодні її руйнують. За його словами, духовність лежить в основі розвитку економічних відносин і особистого щастя громадян України.
Гість із Польщі Гжегож Гурни – засновник часопису польської інтелігенції «Фронда», автор серії фільмів «Спеціальний рапорт» для Poland TV у своїй доповіді визначив виклики генденрної ідеології для сучасної сім’ї.
Станіслав Грунтковський, магістр мистецтв у сфері міжкультурних досліджень констатував: «Сучасна статистика свідчить про катастрофічний стан родин:  в Україні один з найнижчих рівнів народжуваності в світі (у середньому українська жінка за життя народжує 1.3 дитини), а 57% шлюбів закінчуються розлученням, хоча декларуються інші цінності. Так, наприклад, понад 3 мільйони українців зазначили у своєму профілі соціальної мережі Вконтакті, що для них є найголовнішім у житті:
·        Сім'я і діти - 59%;
·        Саморозвиток - 17.3%
·        Розваги та відпочинок - 8.5%;
·        Кар'єра і гроші - 5%;
·        Вдосконалення світу - 4.1%;
·        Краса та мистецтво - 3.5%;
·        Слава і вплив - 1.6%;
·        Наука та дослідження - 1.1%.
Спікер зазначив, що сімейні цінності здають свої позиції, оскільки на перший план висувається індивідуальний успіх і йде жорстока конкуренція за його досягнення. У цій гонці разом з чоловіками все активніше й ефективніше беруть участь жінки. Всі ці зміни проявляються: у зменшенні чисельності шлюбів , поширенні так званих громадянських шлюбів, падінні народжуваності та її «старінні», переважанні малодітних сімей, збільшенні числа позашлюбних дітей, поширенні добровільної бездітності.
Доктор Нік Стіннет, Єліс Бім, Джон Діфрейм та ще майже 50 фахівців дослідили протягом 25 років 14000 пар з 24 країн світу. Не дивлячись на культурні, політичні, мовні відмінності міцні сім’ї дуже схожі. Ось 5 основних цінностей - характеристик таких родин.
1.Відданість сім‘ї: вірність та пріоритет.
2.Прояв вдячності та любові.
3.Позитивне спілкування.
4.Час разом: кількість та якість .
5.Турбота про духовне здоров'я.
Адріан Буковинський, кандидат філософських наук, провідний український фахівець із питань сім’ї та сімейних стосунків, співавтор законопроектів у галузі державної сімейної політики, засновник фонду «Сім’я», автор і організатор курсу підготовки до подружнього життя, наголосив на тому, що існує гостра необхідність впроваджувати навчальний курс «Підготовка до подружнього життя» в школах і вищих навчальних закладах, оскільки, за його переконаннями, громадяни країни, в яких зруйновані і нещасні сім’ї не можуть бути успішними працівниками і працюють менш ефективно від тих, у кого щаслива родина. А.Буковинський разом  з групою народних депутатів підготовав та зареєстрував проект Постанови ВР щодо проведення парламентських слухань на тему «Сімейна політика України – цілі та завдання», які відбудуться 17 червня 2015 року.
Ольга Андрієнко,  лікар акушер–гінеколог, провідний спеціаліст з natural procreation technology розкрила сучасні виклики родини, пов’язані з безпліддям  та презентувала нові технології у подоланні  проблеми бездітності сімей. 
Віталій Грень, юрист, викладач конституційного права у вищому навчальному закладі, розкрив сучасні виклики ювенальної юстиції, позитиви і негативи, наголосив на необхідності впливу громади на ситуацію в суспільстві.
Марина П’янкова, юрист та мати, яка удочерила 2  дітей,  ділилась проблемами усиновлення в Україні та рішеннями, які можуть допомогти їх подолати.
Після панельних дискусій, модераторами яких були доктор наук Роман Лаба та Андрій Романенко, відбувся Парад щасливих родин та Концерт «Сильна родина- сильна Україна» на Майдані Свободи у Броварах, за участю заступника міського голови Лариси Виноградової, ведучою якого була Ольга Романенко (голова Наукового товариства  студентів, аспірантів та молодих вчених КНТЕУ). В концерті взяли участь Хор молодих сімей, студентський гурт КНТЕУ «Delay»), Багатодітна родина (12 дітей) із Іспанії, підлітковий театр та інші солісти.
Резолюція конференції буде направлена в органи державної влади.



текст Відділу Культури

16 травня 2015 року об 11.00 год. відбулася Міжнародна науково-практична конференція "Сильна родина - сильна Україна". На Міжнародній науково-практичній конференції "Сильна родина - сильна Україна" приймали участь духовні лідери та семінаристи духовних академій з Латинської Америки - Колумбія, Іспанії, Польщі та України. 
Відкрив Міжнародну науково-практичну конференцію "Сильна родина - сильна Україна" міський голова Ігор Сапожко, який привітав усіх із знаковою подією в місті, яка проводиться вперше. Ініціатором проведення конференції стала духовна рада ГО "Духовність та Броварська міська рада. 
У Міжнародній науково-практичній конференції  "Сильна родина - сильна Україна" взяли участь:
Блаженіший Кардинал - Любомир Гузар;
Голова Біблійного Товариства України - Григорій Комендант;
Засновник часопису польської католицької інтелегенції "Фронда", автор серії фільмів "Спеціальний рапорт" для POLSAT  TV - Гжегож Гурни;
Магістер Східно-Європейської семінарії у сфері міжкультурних досліджень - Станіслав Грундковський;
Провідний український фахівець із питань сім"ї та сімейних стосунків, доктор філософських наук, співавтор законопроектів у галузі державної сімейної політики, засновник фонду "Сім"я", автор і організатор курсу підготовки до подружнього життя - Адріан Буковинський;
Представник УПЦ - Отець Олександр Журавльов;
Лікар акушер-гінеколог, провідний спеціаліст з natural procreation technology;
Юрист - Марина П"янкова;
Кандитант богословських наук - Отець Юстин Міщенко;
Голова асоціації юристів християн України - Віталій Гринь. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz