poniedziałek, 4 maja 2015

Реколекції для "Братчиків" Вищої Духовної Семінарії в Княжичах, 1-3 травня 2015

1 по 3 травня 2015 р. брати Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, члени братства «Введення у храм Пресвятої Богородиці», взяли участь у реколекціях, які відбувалися в лісі, у селі Княжичі.
На запрошення братчиків радо відгукнувся отець Лаврентій Жезіцький, OSPPE. У науках реколектант ділився своїми переживаннями, досвідом. Вони були різноманітними. Ми мали нагоду більше дізнались про цінність Святих Тайн, про те, як важливо, у першу чергу, бути Людиною; мати «справжні» відносини з Богом і з ближнім.
Час реколекцій – дуже дорогоцінний час. Він допомагає нам зупинитись і застановитись над нашим духовним життям. Заглибитись у себе і намагатись збагнути, яким є стан нашої душі. Отець-реколектант і друзі навколо – це чудова підтримка у час реколекцій, а природа, що нас оточує, нагадує про Всевишнього, який створив цей світ для людини.
Проведений на природі час був дуже корисним для учасників реколекцій. Закінчились духовні науки спільною Божественною Літургією вже у стінах семінарії. Від імені ректорату та членів братства «Введення у храм Пресвятої Богородиці» складаємо щиру подяку отцю Лаврентію за присвячений нам час, корисні науки і добру раду. Нехай Господь щедро благословить усіх нас!
Декілька вражень від братчиків:
«Сьогодні неділя. Для нас цей день ознаменувався закінченням трьохденних реколекцій, організованих братством «Введення в храм Пресвятої Богородиці». І хоча, все нібито закінчилось, проте в душі царює невимовна радість, а серце сповнене миром. Причиною цього є зустріч з Євхаристійним Христом і Словом, яким ділився з нами отець Лаврентій.
Час, проведений разом, був дуже цінним. Ми мали можливість не лише краще пізнати один одного, але й духовно збагатитись. Отець Лаврентій показав, що Церква може бути справжньою спільнотою, яку об’єднує не лише недільне Богослужіння, але й безліч цікавих альтернатив, що сьогодні прекрасно функціонують на багатьох парафіях. Отець поділився з нами своїм досвідом пасторального служіння, та дав розуміння того, наскільки важливо сьогодні бути людяним. Не важливо у якому ти стані і чого досяг – важливо не забути, що перш за все ти – людина. Дякую Богу за отця Лаврентія, братів, а також чудово проведений час. Нехай наш люблячий Батько щедро благословить всіх тих, хто посприяв та долучився до організації цих незабутніх реколекцій» - брат Михайло Крамар, І курс КТДС.
«Для мене це був перший досвід виїзних реколекцій на природі. Зміна середовища, дружній колектив навіювали особливу атмосферу. Отець Лаврентій ділився своїм життєвим досвідом, давав науки, і було багато спілкування. Це були особливі дні, які допомогли відкрити в собі щось нове, як казав отця Лаврентій: «Будь просто людиною...», - брат Ігор Дмитришин, І курс КТДС.
«Мені дуже сподобався час реколекцій, проведений у товаристві братчиків та отця Лаврентія. Науки отця були змістовними, актуальними – бо ж у них піднімалися питання молитви, відносин з Богом і ближніми, священичого служіння, парафіяльного життя, подружжя. А найголовніше – отець справді ділився з нами самим собою, своїм досвідом, тому можна впевнено сказати, що, подібно до апостола Павла, проповідував нам Євангелію, яка вже стала його Євангелією. Хай Господь віддячить нашому отцеві в стократ!», - брат Олег Карпенко, V курс КТДС бр. Юрій Сич, ІІ курс КТДС.

http://kmc.in.ua/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz