środa, 1 kwietnia 2015

Похорон о. Олега Кондратюка OCD

truna_Kondr280315
Рідна земля дочекалася свого сина. У Бердичеві відбувся похорон о. Олега Кондратюка. Символічним і промовистим було те, що сьогодні кармелітанська родина святкує урочистість 500-річчя св. Терези від Ісуса.

У суботу, 28 березня, тіло покійного привезли з Польщі в Україну, адже останнім часом о. Олег перебував на лікуванні в Польщі.
На спільну молитву і подяку за дар життя і служіння отця Олега прибули архієпископ Петро Мальчук, єпископ Віталій Скомаровський, провінціал Краківської провінції босих кармелітів о. Тадеуш Фльорек, священики, монахи та монахині, прихожани з парафій Київсько-Житомирської дієцезії та сусідніх. А також усі ті, хто знав о. Олега, кому він неодноразово допомагав, кому служив.
mamaNina_sestraZoia_pohoron280315
Опівдні в санктуарії розпочалась Свята Меса. До цього труна з тілом о. Олега стояла у верхньому храмі, усі охочі мали можливість помолитися біля неї. Черга до труни ставала все більшою. Святе Письмо навчає, що дерево пізнається по плодам. Проводячи аналогію можна сказати, що о. Олега можна було пізнати з його вчинків. Багато людей цього дня охоче дякували Богу за дар життя і служіння о. Олега, за всі його зусилля у справі проповідування Божого Слова і євангелізації.
hrest_280315
hrest_otci280315
Проповідь виголосив головний целебранс – архієпископ Петро Мальчук. Він підкреслив глибокий символізм сьогоднішнього дня. Адже кармелітанська родина сьогодні святкує день народження св. Терези від Ісуса. В день цієї великої святої ми проводжаємо в останню путь о. Олега. Стаємо ще раз перед таємницею смерті.
Malchuk_pohoron_280315
Владика Петро підкреслив, що особливий біль сьогодні переживає мама отця Олега, Ніна. Бо це не нормально, коли батьки ховають дітей. Вона, як Діва Марія ховає свого сина.
Смерть є чимось закономірним. Це таємниця. Таємниця народження. Таємниця, котра має свій початок і свій кінець. Коли людина «дозріла» для Неба, то Бог єднає її з Собою. Аудізапис проповіді
На завершення Святої Меси зі словом до присутніх звернувся о. Тадеуш Флорек OCD, провінціал отців кармелітів, що прибув з Польщі. Він підкреслив, що о. Олег, з яким він часто спілкувався останнім часом, був повний сил та енергії, мав багато планів та прекрасних думок. Він багато говорив про Бога, Який постійно про нього піклується. Не зважаючи на свою хворобу, він не засумнівався у доброті та любові Бога. Як і св. Тереза, Олег ще більше зрозумів Ісуса, Який пережив бичування. «Місія Олега зараз тільки почалася…».
prowincial_280315
pohoron2_280315
Після Святої Меси та молитви біля труни, процесія з тілом вирушила на цвинтар по вул. Войкова, де знаходитиметься могила о. Олега від Пресвятої Трійці (Кондратюка) OCD.
pohoron_Kondratiuka_2803_1522
pohoron_Kondratiuka_2803_15truna
pohoron_procesiaja_28032015
procesiaj_28032015
Богу подяка за о. Олега!
Вічне спочивання дай йому, Господи! А світло віковічне хай йому світить!
Католицький Медіа-Центр

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz