środa, 1 kwietnia 2015

Свята Меса Мира у Житомирі - 2015


Вже стало традицією, що у Великий Вівторок священики прибувають до катедри, і в єдності з Пастирем дієцезії збираються на спільну молитву. Так було і цього року в Житомирі.
На Літургію приїхало близько 100 священиків. Співслужив архієпископу Петру єпископ-емерит Ян Пурвінський.
У проповіді архієпископ Петро підкреслив, що Господь обдаровує священиків усіма необхідними дарами для служіння.
Кожен священик є помазаний, як і всі християни. «Але ми, священики, помазані в священстві. Дух Господній спочиває на нас. Помазання завжди було знаком вибраності. Помазували царів, пророків, священиків. Разом із помазанням Господь давав спеціальні дари для служіння. Пророки отримували дар видіння, дар знання, дар розуміння справ, проголошували цю правду, яку пізнавали. Ми отримуємо разом з помазанням священицьким всі дари Святого Духа». Багато чого залежить від нашої віри.
Владика теж говорив про апостола Петра. Петро побачив, що він більш самонадіяний, ніж інші. Бачив свої слабкості. «Коли Ісус обмиває ноги, зцілює рани апостолів… Дозволь Ісусу торкнутися твоїх прихованих ран. Він хоче зцілити Тебе». Дозволь себе зцілити, очистити. Боже, ось тут є пиха, ось тут прагнення кар’єри, прагнення винятковості, тут нехтування братами, тут лінощі, тут прагнення визнання. Треба відкрити ці шари свого серця. Господь доторкнувшись — зцілить їх.
«Бог хоче зцілити серце священика, щоби на нього покластися в цьому світі. Аби послати його а місця, де люди спраглі Божої благодаті», — підкреслив Владика.Аудіозапис проповіді 
Сьогодні Церква дає нам шанс відновити свої священицькі обітниці. Сьогодні, коли ми усвідомлюємо свою нікчемність. Це є запрошення до Його служіння. «Дорогі брати, молімося і пам`ятаймо, щоби ми чинили все, аби це помазання принесло плоди у нашому священицькому житті. Нехай єдиними нашим прагненням буде виконання Божої Волі. Аби ми були тими, на кого Бог може розраховувати», — завершив проповідь архієпископ.
Після проповіді присутні священики відновили свої обітниці. Після цього архієпископ посвятив миро, єлей катехуменів та єлей для намащення хворих,  які використовуватимуться під час звершення таїнств.

Після Святого Причастя присутні дякували Богу за дар життя і служіння отця Віктора Маковського, настоятеля катедри. Цього дня йому виповнилося 45 років.

Свята Меса завершилась. Зібрані священики з архієпископом традиційно вишикувались для фото на сходах колишньої курїі.

Далі духовенство відправилось на спільний обід у Зарічанах та зустріч із Пастирем.



>>> Фото <<<



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz