środa, 1 lipca 2015

Відома точна дата канонізації батьків святої Терези від Дитятка Ісус

Відома точна дата канонізації батьків святої Терези від Дитятка Ісус

MartenКанонізація Луї Мартена та Марі-Зелі Мартен, батьків святої Терези від Дитятка Ісуса, призначена на 18 жовтня 2015 р., під час XIV Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, що відбуватиметься у Ватикані від 4 до 25 жовтня 2015 року, а її темою є: «Покликання і місія сім’ї в Церкві та в сучасному світі».
Того ж дня будуть також проголошені святими італійський священик о. Вінченцо Ґроссі та іспанська черниця с. Марія від Непорочного Зачаття.
До канонізації батьків святої Терези від Дитятка Ісуса послужило визнання чуда видужання маленької Кармен Перес Понс, яка прийшла на світ 15 жовтня 2008 року в Валенсії, Іспанія, в день літургійного спомину святої Терези. Вона народилась передчасно з багатьма ускладненнями, які загрожували її життю, серед яких крововилив у мозок. Її батьки молились, благаючи чуда за посередництвом Луї та Марі-Зелі Мартен і Господь вислухав їхні молитви.
Папа Франциск є великим почитателем святої Терези від Дитятка Ісуса, що є небесною покровителькою місій, а саме 18 жовтня, коли її батьки будуть проголошені святими, відзначається Всесвітній день місій. Свята Тереза писала про своїх батьків: «Господь дав мені батька і матір, більше гідних неба, ніж землі. Я мала щастя належати до незрівнянних батьків та народитись на святїй землі», повідомляє Радіо Ватикану.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz