środa, 8 lipca 2015

Похоронні урочистості отця Амброзія Міцкевича - 7 липня 2015

Berdychiw070715 4У Бердичеві на Житомирщині, 7 липня, відбулись похоронні урочистості о. Амброзія. Поминальну Службу Божу очолив ординарій Київсько-Житомирської дієцезії архієпископ Петро Мальчук.
Проповідь виголосив ординарій Луцької дієцезії єпископ Віталій Скомаровський, духовний син покійного о. Амброзія. Він зазначив, що "о. Амброзій прожив довге, прекрасне життя. Цією Євхаристією ми хочемо дякувати за нього. 
"Тут є багато Його духовних синів, які завдяки йому відкрили своє покликання і пішли дорогою священства, є багато його дочок, які обрали дорогу чернечого життя. Є також безліч світських, які вважають його також духовним батьком, татом. Багато з нас, тут присутніх, досвідчили у своєму житті дар його священства, його батьківства. Тут навколо тебе, отче, одна велика родина збирається. Деякі вже з дітьми, онуками, правнуками, які можливо тебе вже не знають, але якось досвідчують плоди твоєї праці. Всі ми дякуємо Богові за те, що могли тебе зустріти і отримати твоє священицьке служіння. З цієї нагоди, я хотів би подякувати сестрам Гонораткам, його духовним дітям, його дочкам, особливо сестрі Феліції і сестрам з Коростеня, які так по-родинному доглянули його, як батька, до останнього моменту. Від імені всіх його дітей вам дякую. Дар батьківства появився в його дорозі, яка була дорогою целібату, дорогою без родини. Це був дар духовного батьківства і для нього цей дар цікаво був усвідомлений. Він знав про це і часто міг навіть до старших людей говорити "дитино", "дєточка". Він усвідомлював себе таким татом ... Отець Амброзій  залишив на Житомирщині історичний слід, дуже глибокий слід доброти".
Після завершення Служби Божої Старша Настоятелька сестер Гонораток, с. Юлія Ясинецька, скерувала слова вдячності до о. Амброзія за всілякі добродійства, отримані від нього. За співпрацю впродовж 29 років та його батьківську турботу про сестер.
Довіряємо Милосердному Богу покійного о. Амброзія. Нехай наша молитва буде вдячністю за його ревне служіння і виблагає для нього Небо. На нас тяжить великий обов'язок молитися за померлих. Їхнє заступництво у Бога могутнє. Вони не можуть собі допомогти, але можуть молитися за нас. І Господь Бог радо вислуховує їхні молитви, бо їх любить. Св. Йоан Марія Віанней казав: «Якщо б люди знали, яку силу над Божим Серцем мають ті добрі бідні душі і які то ласки можна б за їх посередництвом отримати, то ніколи про них не забували б. Треба багато за них молитися, за померлих, щоб і вони за нас багато молилися».
Похоронили о. Амброзія біля храму святої Варвари, поряд з могилою його брата отця Бернарда.
Сестри гоноратки, ua.honoratki.org

Berdychiw070715
Berdychiw070715 2
Berdychiw070715 3


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz