wtorek, 22 marca 2016

Меса освячення мира

Меса освячення мира
IMG_4183
Незабаром весь католицький світ переживатиме Пасхальне тридення. У Великий четвер ординарії дієцезій святять миро, яке буде використовуватися для Таїнств. В нашій дієцезії, згідно традиції, меса Мира звершилась у Великий Вівторок. Сьогоднішня Літургія — це нагадування священикам про їхню єдність у Христі, це свято їхнього покликання та особливої місії.  Священик віддає Господу свою людяність, щоб стати знаряддям в руках Бога для спасіння світу. Відновити священицькі приречення та укріпити єдність спільноти приїхало майже 100 священиків, з різних міст і селищ Київсько- Житомирської дієцезії. Кафедральний храм св. Софії став місцем урочистої Меси Мира, яку в цей день очолив Архієпископ Петро Мальчук.
IMG_4203

Проповідь 
IMG_4235IMG_4242IMG_4277IMG_4279
 Під час Святої Меси Архієпископ освятив миро (запашна олія, яка протягом року використовуватиметься під час таїнств Хрещення, Миропомазання та Священства), а також єлей для таїнства Єлеопомазання хворих та єлей катехуменів, які священики забрали на свої парафії.         IMG_4304
Зібрані священики відновили священицьку присягу. Ординарій сердечно подякував священикам за їхнє служіння на ниві Господній – уділення таїнств, проголошення Слова Божого. Бажав також – витривалості з Христом, у всьому, що приносить життя. І всі разом молились за померлих священиків, які служили Церкві.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz