niedziela, 8 listopada 2015

Презентація спільноти «Домашня Церква» в Броварах - 8 листопада 2015



Презентація спільноти
«Домашня Церква»
в Броварах

Сьогодні, 8 листопада, в Парафії Пресвятої Діви Марії Неустанної Допомоги відбулась презентація спільноти Домашня Церква.
На запрошення О. Лаврентія Яна Жезіцького з різних Парафій  Києва з’їхались сім’ї, які належать до Оазової Спільноти, щоб розповісти про «Домашню Церкву», її основні принципи, а також посвідчити про свій досвід участі в спільноті і заохотити подружжя броварської Парафії приєднуватись до неї.
На початку відбулась Свята Меса, яку відправив О. Лаврентій, а настоятель парафії – О. Роман Лаба, співслужив з ним. Літургійну послугу виконували брат Майкл та чоловіки з «Домашньої Церкви». Під час Літургії Слова також служили подружні пари. Наприкінці Св. Меси О. Лаврентій поділився своїм досвідом служіння для сімей. Він розповів захоплюючу історію свого досвіду «Домашньої Церкви» – дві найважливіші реальні справи.
Перша – це те, що «Рух Світло-Життя» є натуральною спільнотою в Церкві на відміну усіх інших спільнот, які О. Лаврентій назвав, дивлячись по-людському, штучними. Сказав такі слова: «Тільки сама Церква є натуральна як Містичне Тіло Ісуса Христа. Всі інші спільноти в Церкві є штучними; Парафія, Орден, монастир, Віднова у Святому Дусі, Неокатехуменат, біблійне коло, Розарієві Спільноти, Легіон Марії, та інші. Бо всі ми є чужими, хоч єднає нас Христос, тому що ми не є між собою рідними, а тільки братами і сестрами по вірі в Ісуса Христа і кажемо собі «брате», «сестро», «отче духовний», «мати настоятелько» і тому подібні звернення. А «Рух Світло-Життя» є оснований з родин і на родинах побудований. Тому є найкращою і найправильнішою Спільнотою в Церкві, яка має конкретне і правдиве служіння через розвиток дияконій.
Друга – це те, що «Рух Світло-Життя» є найкращим доказом того, що Церква Христова не є власністю священиків, монахинь, єпископів, кардиналів і навіть Папи Римського. Церквою є всі ми, кожний з нас. І служіння в Церкві повинні нести всі, хто належить до Церкви: я, ти, моя мама, сусід, та всі інші.
Одним словом кажучи, ми всі повинні бути активні в Церкві і своїм служінням давати свідоцтво життя в любові до Бога. О. Лаврентій свою промову завершив такими словами: «Нині в Церкві людей можна поділити на три категорії: парафіяни, прихожани і віруючі. Парафіяни – це ті, котрі мешкають в нашому місті, на території нашої Парафії, які навіть не ходять в костьол. Прихожани – це ті, котрі приходять на Службу Божу в костьол, але нічого більше не роблять. А віруючі – це ті, які справді вірують в Бога і своїми вчинками та активністю свідчать іншим про те, що вони є Живою Церквою Божою.
Потім парафіяни мали можливість подивитись презентацію, яку коментували подружжя «Домашньої Церкви», пояснюючи та розкриваючи суть спільноти, про її методи та засоби.
Головним чином ми ділились, в який спосіб звичайна сім’я може бути Живою Клітиною Церкви. Ми розповідали про те, що у повсякденному житті також можливо відповідати на заклик Христа: любити ближнього, служити та свідчити Євангеліє. Ми не створюємо якусь нову «Церкву», ми намагаємося жити так, як вчить нас Господь через Святе Письмо, а наша спільнота є засобом і інструментом, які допомагають нам у крокуванні за Христом, у наслідування Христа. А особливістю Домашньої Церкви є те, що чоловік і дружина (а згодом і діти) йдуть на цій дорозі разом, зростають у вірі разом, а діти виховуються у християнському середовищі – в сім’ї, на Реколекціях, на сімейних Оазах. А оскільки в сьогоднішньому світі дуже бракує християнського середовища і нам і нашим дітям, тому ми потребуємо такої спільноти щоб і подружжя вдосконалювати і дітей виховувати по-християнськи.
Маємо надію, що також і в інших парафіях не тільки нашого Київського району будемо свідчити про таку чудову можливість – запросити Ісуса в свою сім’ю і перебувати з Ним щодня!


Надія Сєрадська-Петрик

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz