piątek, 14 sierpnia 2015

ОАЗОВІ КАНІКУЛИ З БОГОМ


Ніщо не може так розвеселити та потішити наші серця, як щасливі обличчя дітей. Таку можливість мали ми, організатори Оазових канікул з Богом, а саме: аніматори – Альона, Ірина, Іванна та Вячеслав, музична група – Оксана, Олександр та Георгій, кухарка Неля, сестра Бернадетта і отець Лаврентій. Ця Оаза відбулась в с. Городище, що на Хмельниччині з 3 по 9 серпня 2015 року для дітей від 2 до 14 років. Найбільшим скарбом цієї Оази є 33 діточок, які приїхали з Броварів, Чорткова, Ірпіня, Хмельницького та з Городка. Під час цих реколекцій діти могли більше заглибитись у Світлі Таємниці Розарія.
В перший день наших канікул з Богом ми розважали Таємницю Хрещення Ісуса в річці Йордан. Після катехез та Служби Божої діти мали можливість самі взяти участь в імпровізованій сценці, присвяченій цій Таємниці і на яву пережити цю подію з життя нашого Господа. Цього дня діти відновлювали в собі Гідність Божих Дітей.
Другого дня під час заглиблення в Перше чудо в Кані Галилейській, другу Таємничку Світла Святого Розарія, діти самі підготували сценку для інших, яку грали під час веселого вечора, який мав назву «Оаза має таланти». Протягом дня діти готували подарунки для своїх батьків та вчились від Ісуса слухняності нашій Матері Марії та батькам.
Так як третього дня, 6 серпня, було свято Преображення Господнього, то ми всією Оазою відкривались на цю подію з життя Ісуса. І для того, щоб краще зрозуміти це чудо, організатори Оази разом з дітьми поставили тематичну сценку, яка дітям настільки сподобалась, що вони захотіли ще. Отож була імпровізація ще кількох сценок, а саме: Зцілення сліпого, Воскресіння Лазаря та Давид і Голіаф. На протязі цього дня діти старались зрозуміти, що в своєму житті вони хотіли б змінити і пробували перемінити своє життя. 
Четвертого дня ми переживали таємницю Проголошення Євангелії та заклик до навернення, коли діти самі могли проголошувати словом Царство Боже, йдучи від хати до хати по селі та залишаючи як памятку Розарій, Біблію, образок та катехізм католицької церкви. Переживаючи з Пресвятою Дівою Марією цю таємницю ми вчились проголошувати Ісуса Христа своїм життям.
Останній день Оази теж був дуже насичений. Темою цього дня була Таємниця Встановлення Євхаристії та Священства. Діти підготували дуже гарну процесію з Дарами під час Святої Літургії, після чого всі дітки були розділенні на групки, де одні робили вироби із пластиліну, другі – мали майстер-клас по виготовленню солодких прикрас із шоколаду, третя ж групка дітей могли пограти футбол на місцевому стадіоні. На закінчення цього дня та всієї Оази діти підготували сценки-пародії на організаторів Оазових канікул з Богом, також всі разом передивились фото та відео за цей час, який ми пережили тут, в с. Городище.  
Діти та організатори залишились дуже задоволенні цією Оазою – цим часом, який ми провели разом, і вони з нетерпінням чекають на наступну Оазу, яка відбудеться 24-28 жовтня цього ж року. За подробицями звертайтесь за номерами телефонів 098-8167856, 093-2756016 – Ірина.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz