czwartek, 4 czerwca 2015

День Спільноти в Обухові, 30.05.2015

Як ми ділились радістю


30 травня в м. Обухові в парафії Святої Трійці відбувся День Спільноти ДЦ Київського району. 


Нас гостинно зустрів о. Артур Стрончевський ОМІ, надавши для наших потреб просторий конференц-зал та затишну кав’ярню.
На початку нашої зустрічі лунала молитва прославлення. Потім модератор ДЦ парафії св. Миколая о. Сергій Захарченко ОМІ виголосив конференцію на тему «Ділитися радістю». Як зазвичай була і праця в групах, де ми ділились своїм досвідом переживання радості і не тільки. Пізніше спільно розділили агапе, яка завжди є дуже щедроюJ. На Наметі Зустрічі роздумували над історією навернення Закхея. Також почули свідчення членів спільноти про радість переживання Оази, та заохочення нових членів Руху до такого християнського перезавантаження.
Службу Божу очолив наш районний модератор о. Лаврентій Ян Жезіцький, співслужили о. Сергій і о. Артур. 
Для тих, хто не зміг бути з нами, коротко поділюся нотатками з конференції о. Сергія.
 Ми почули, що фундаментом справжньої радості може бути тільки Христос, адже все інше є тимчасове, короткотривале, і тільки Господь – вічний.
 Кожен з нас стикається з різними проблемами, іноді дуже поважними, і здавалось би, що в таких ситуаціях немає підстав для радості. Тоді питання: а на чому ми будуємо своє життя, якщо так легко піддаємось смутку, розпачу? Радість – це не відсутність проблем, це щось більше, щось ПОНАД цими земними клопотами.
Не могла не вразити історія від св. Франциска «Про справжню радість» … вміти зберегти спокій, вміти пробачити, не проклинати коли тебе зневажають. Перемогти самого себе, не піддатись зовнішнім чинникам, попри все зберегти спокій – ось справжня радість.
Бог знає нас, якими ми є, Він не залишає нас сам на сам з нашою щоденністю, Він закликає приходити до Нього і отримувати любов, радість, мир… Ми завжди можемо черпати підтримку з Божественного Джерела! Нехай нашою вдячністю буде наша витривалість.

Радіймо у Христі!  


>>> Фото <<<

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz