niedziela, 27 sierpnia 2017

26 серпня - ПРЕСВЯТОЇ ДІВИ МАРІЇ ЧЕНСТОХОВСЬКОЇ З ЯСНОЇ ГОРИ - Урочистість






26 серпня
ПРЕСВЯТОЇ ДІВИ МАРІЇ ЧЕНСТОХОВСЬКОЇ З ЯСНОЇ ГОРИ
Урочистість



АНТИФОН НА ВХІД

Пс 87, 2

Основа його на горах святих, * Господь любить брами Сіону * понад усі селища Яковові.

Співається гімн: СЛАВА ВО ВИШНІХ БОГУ


КОЛЕКТА

Всемогутній і милосердний Бог, Ти дав польському народові в Пресвятій Діві Марії прекрасну допомогу та оборону, † а Її святу ясногірську ікону прославив надзвичайною пошаною вірних. * Милостиво вчини, щоб ми на землі з ретельністю боролися про захист віри, а на небесах прославляли Твою перемогу. Через Господа нашого Ісуса Христа, Твого Сина, † який з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа *, Бог, на віки вічні.


I ЧИТАННЯ
Марія – Столиця Мудрості

Прп 8, 22-35

Читання з Книги Приповідок

Так говорить Мудрість Божа:
Господь мене мав на початку Своєї дороги, перше чинів Своїх, спервовіку, відвіку була я встановлена, від початку, від правіку землі. Народжена я, як безодень іще не було, коли не було ще джерел, водою обтяжених. Народжена я, поки гори поставлені ще не були, давніше за пагірки, коли ще землі не вчинив Він, ні піль, ні початкового пороху всесвіту. Коли приправляв небеса я була там, коли круга вставляв на поверхні безодні, коли хмари уміцнював Він нагорі, як джерела безодні зміцняв, коли клав Він для моря устава його, щоб його берегів вода не переходила, коли ставив основи землі, то я майстром у Нього була, і була я веселощами день-у-день, радіючи перед обличчям Його кожночасно, радіючи на земнім крузі Його, а забава моя із синами людськими!
Тепер же, послухайте, діти, мене, і блаженні, хто буде дороги мої стерегти! Навчання послухайте й мудрими станьте, і не відступайте від нього! Блаженна людина, яка мене слухає, щоб пильнувати при дверях моїх день-у-день, щоб одвірки мої берегти! Хто бо знаходить мене, той знаходить життя, і одержує милість від Господа.

Слово Боже.


або:

I ЧИТАННЯ
Гора Господньої Святині

Іс 2, 2-5

Читання з Книги Пропока Ісаї

І станеться на кінці днів, міцно поставлена буде гора дому Господнього на шпилі гір, і піднята буде вона понад згір'я, і полинуть до неї всі люди. І підуть численні народи та й скажуть: Ходіть та зберімось на гору Господню, до дому Бога Якового, і доріг Своїх Він нас навчить, і ми підемо стежками Його! Бо вийде з Сіону Закон, і слово Господнє з Єрусалиму.
І Він буде судити між людьми, і буде численні народи розсуджувати. І мечі свої перекують вони на лемеші, а списи свої на серпи. Не підійме меча народ проти народу, і більше не будуть навчатись війни! Доме Яковів, ідіть, і попростуємо в світлі Господньому!

Слово Боже.


ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ
Пс 48 (47), 2-3аб. 9. 10-11. 13 i 14в i 15а (Пр.: Юдити 15, 9г)

ПРИСПІВ: Ти Найславніша в нашому народі

Великий Господь і прославлений вельми
в місті нашого Бога
на святій Своїй горі
Препишна країна, розрада всієї землі

ПРИСПІВ: Ти Найславніша в нашому народі

Як ми чули, так бачили
в місті Господа Саваота,
у місті нашого Бога,
Бог міцно поставить навіки його!

ПРИСПІВ: Ти Найславніша в нашому народі

Розмишляли ми, Боже, про милість Твою
серед храму Твого.
Як Ім'я Твоє, Боже, так слава Твоя †
аж по кінці землі,
справедливости повна правиця Твоя!

ПРИСПІВ: Ти Найславніша в нашому народі

Оточіте Сіон й обступіте його,
полічіть його башти,
щоб розповісти поколінню наступному,
бо Цей Бог то наш Бог на вічні віки

ПРИСПІВ: Ти Найславніша в нашому народі



II ЧИТАННЯ
Бог послав Свого Сина народженого з Діви

Га 4, 4-7

Читання з Послання Святого Апостола Павла до Галатів

Браття:
Як настало ж виповнення часу, Бог послав Свого Сина, що родився від жони, та став під Законом, щоб викупити підзаконних, щоб усиновлення ми прийняли. А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина Свого, що викликує: Авва, Отче! Тому ти вже не раб, але син. А як син, то й спадкоємець Божий через Христа.

Слово Боже.


СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Лк 1, 28

АКЛАМАЦІЯ: Аллілуя, Аллілуя, Аллілуя.

Радуйся Маріє, Благодаті повна, Господь з Тобою,
Благословенна Ти між жінками.

АКЛАМАЦІЯ: Аллілуя, Аллілуя, Аллілуя.


ЄВАНГЕЛІЄ
Весілля в Галілейській Кані

Йн 2, 1-11

Слова Святого Євангелія від Святого Йоана

А третього дня весілля справляли в Кані Галілейській, і була там Ісусова мати. На весілля запрошений був теж Ісус та учні Його. Як забракло ж вина, то мати Ісусова каже до Нього: Не мають вина! Ісус же відказує їй: Що тобі, жоно, до Мене? Не прийшла ще година Моя! А мати Його до слуг каже: Зробіть усе те, що Він вам скаже! Було тут шість камінних посудин на воду, що стояли для очищення юдейського, що відер по дві чи по три вміщали. Ісус каже до слуг: Наповніть водою посудини. І їх поналивали вщерть. І Він каже до них: Тепер зачерпніть, і занесіть до весільного старости. І занесли.
Як весільний же староста скуштував воду, що сталась вином, а він не знав, звідки воно, знали ж слуги, що води наливали, то староста кличе тоді молодого та й каже йому: Кожна людина подає перше добре вино, а як понапиваються, тоді гірше; а ти добре вино аж на досі зберіг…
Такий початок чудам зробив Ісус у Кані Галілейській, і виявив славу Свою. І ввірували в Нього учні Його.

Слово Господнє.


Співаємо: ВІРУЮ В БОГА ОТЦЯ


МОЛИТВА ВІРНИХ


МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Всемогутній Боже, споглянь ласкаво на молитвами та дарами, які дарують тобі Твої вірні, поклоняючись Пресвятій Діві Марії *, і в своїй милості, допомагай нам безустанно. Через Христа, Господа нашого.


ПРЕФАЦІЯ 55
Боже Материнство Марії

Воістину достойне це і праведне, слушне та спасенне *, щоб ми завжди і всюди складали Тобі подяку, * Господи, Отче Святий, Всемогутній, вічний Боже * і щоб ми Тебе прославляти, благословити і вихваляли * святкуючи Урочистість Пресвятої Богородиці *, завжди Діви.
Вона через Духа Святого * зачала свого Єдинородного Сина * і зберігаючи славу дівоцтва * дала світові предвічне Світло *, Господа нашого Ісуса Христа.
Через Нього твоє велич прославляють воїнства ангелів *, які завжди радіють у Твоїй присутності. * Просимо, щоб і наші голоси приєдналися до них, * разом з ними взиваючи ...

Свят, Свят, Свят, …


АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ

Пс 87, 3. 2

Славне розповідають про тебе, місто Боже. * Господь любить брами Сіону * понад усі селища Яковові.



МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ

Господи Ісусе Христос, допомагай людям, яких укріпляєш Своїм Тілом і Кров’ю,  † через заступництво Твоєї Пресвятої Матері, врятуй їх від усякого зла та небезпеки * і захищай всі їхні добрі справи своєю опікою. Котрий живеш і царюєш на віки вічні.





УРОЧИСТЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ

Св. Господь з вами.  
В. і з духом твоїм.
Дк. Похиліть голови на благословення.

Св. Бог, який викупив світ через Свого Сина, народженого від Діви Марії, * нехай вас обдарує своїм благословенням.
В. Амінь.

Св. Нехай завжди охороняє вас Пресвята Богородиця, яка народила Подателя Життя.
В. Амінь.

Св. Усім Вам, хто зібрався тут, щоб відсвяткувати її свято, * Нехай Бог дасть справжню радість і вічне щастя.
В. Амінь.

Св. Нехай вас благословить Всемогутній Бог, * Отець і Син, † і Святийо Дух.
В. Амінь.

Дк. Ідіть у мирі Христовім.

В. Богу подяка.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz