piątek, 13 maja 2016

Душпастирський лист Реколекційний для Парафій в с. Устя і в інших селах - 17-24 квітня 2016

Душпастирський лист Реколекційний
для Парафій в с. Устя і в інших селах

Слава Ісусу Христу!
Всечесний та Преподобний Парох О. Юрій з Родиною!
Вельмишановні Сестри Монахині: С. Тетяна і С. Юлія!
Дорогі Парафіяни с. Устя та інших сіл!
Улюблені в Христі Брати та Сестри!
Кохані Божі Діти!

       Сьогодні ми разом спільно розпочинаємо у Вашій Парафії переживати святий час Реколекцій. Відразу перепрошую Вас сердечно, що особисто не можу бути присутнім від початку з різних душ пастирських причин і мушу в цьому часі бути в Парафії, тому що один з наших отців О. Роман Лаба несе капеланське служіння в АТО і прошу про молитву за нього, за його щасливе повернення і всіх солдатів, та за мир у світі. Реколекції - це велика Божа благодать для кожного з нас. Ми пригадаємо собі, яку велику і спасенну вартість мають для нас Божі Заповіді і Святі Таїнства, котрі є для нас духовним та людським джерелом життя. Ці Реколекції не завершаться в наступну неділю, а вони будуть тривати доти, доки Ви самі особисто забажаєте. А навіть можемо ними жити постійно.
       Насамперед дякую Доброму Богу за таку чудову можливість переживати ці Реколекції з Вами, що зможу пізнати так прекрасних людей, якими є Ви, Ваших діточок, молодь, Ваші родини, що зможу побачити у Ваших очах, які прекрасні серця Ви маєте.
       Дякую безмежно О. Юрію, духовному батькові Вашої Парафії, за його сердечність і старанність, за переживання і опіку, за підтримку і щирість, за те, що аж бракує слів, щоб усе можна було огорнути і спам’ятати, за любляче цього серце і священику відповідальність. Ці Реколекції так насправді провадить сам О. Юрій особисто вже від довшого часу, часто до мене телефонує, довго зі мною розмовляє і прагне,щоб все було найкраще.
       Не менш сердечно дякую Родині О. Юрія, а особливо Їмості, яка також прикладає багато зусиль в організації наших з Вами Реколекцій.
       Аж слів мені бракує, щоб найгарніше привітати наших дорогих, коханих і шановних Сестер монахинь з Чину Святого Йосипа. Сестра Тетяна і Сестра Юлія вже від нині, як ці ангели, впроваджують Парафію у глибоке переживання наших Реколекцій. Це завдяки Сестричкам, не побоюсь сказати, наші Реколекції будуть правдивими Місіями Парафіяльними в Устях і в навколишніх селах. Сестрички особливо послужать Вашим найціннішим скарбам, якими є Ваші найдорожчі діти та молодь. Якщо хочете бути багатими дітьми. То нині дайте можливість Вашим дітям збагатитись Богом. Явідкрию Вам секрет, що мій приїзд до Устя не є першим і трішечки знаю вже Ваше село і його специфіку. Тому відважусь Вас просити, як це робив Ісус: «Пустіть дітей до Ісуса!», бо якщо Бог не поблагословить Вашу працю, ваш бізнес, ваші «святі» помідори, то Ви самі нічого не здолаєте зробити, а навіть можете втратити. Тому разом з дітьми і молоддю приходьте на Реколекції. Дякую Сестричкам за відкрите серце і за всю послугу, яку вони нам будуть свідчити.
       Родинам, які будуть нас гостити, вже нині дякуємо за їхню жертовність і підтримку, бо напевне в цьому буде також Ваша лепта і співучасть.
       Дякую усім служителям і помічникам церковним, Дякам, Сестрицям, Братству, Паламарям, вівтарним прислугам, прибиральницям і всім, кого не називаю по імені, а хто серцем, молитвою і жертовністю причиняється до живого зросту Парафії.
       Молитвою плекаю кожного з Вас у моєму серці. Ви для мене будете надавати новий сенс служіння в Церкві Христовій через Ісусове Священство. З Вами я знову подорослішаю і від Вас навчуся довіряти і сподіватись, давати і прощати, кохати і бути готовим вийти на зустріч до кожного, кого шукає Сам Ісус.
       Передаю сердечні вітання людям старшим і самотнім, хворим, тим, до кого підемо відвідати зі Святими Тайнами і тим, хто не зможе прийти на Реколекції з приводу хвороби, праці за кордоном, чи тому, що далеко мешкає в іншому селі, Вашим сусідам і рідним, які проживають далеко від Вас. Розказуйте їм щоденно про нашу спільну молитву, про науки, проповіді, відновлення Таїнств – одним словом – поділіться тим, що Ви будете переживати, дайте свідоцтво іншим, яка прекрасна є Христова Церква, Який Добрий Господь.
       Заохочую Вас активно включатись в життя Парафії. Молодь і дітей прошу заохочувати друзів приходити на Реколекції. Також людей старших благаю, щоб усіма зусиллями заохочували інших, а особливо рідних, приходити до Церкви. Найкраще це зробите тоді, коли живим свідоцтвом докажите їм, що Бог насправді є і що Ви в Нього вірите і що Йому довіряєте.
Прошу також вас про ретельну підготовку до Сповіді, а пізніше про часту і регулярну Сповідь, щоб Ви не втратили цієї великої Божої Благодаті, якою Господь Вас обдаровує.
       Дякую ще раз за Вашу молитву, щирі серця, жертовність, добрі слова і все, що буде відбуватись в цих днях.
Дякую о. Тарасу, який своїм сужінням також допоможе нам розпалити серця для Бога.
Прошу про молитву за мою Маму, яка після операції на очі вже втішається кращим здоров'ям і виразніше бачить навколишній світ, а також молиться за наші Реколекції.
       Передаю Вам вітання від нашого монастиря Паулінів у Броварах, від моїх Родичів, яким я про Вас розповідаю і прямо хвалюсь, що їду до Вас. Передаю Вам вітання від себе особисто з низьким поклоном і великою пошаною.
       Бажаю Вам і нам усім у цьому році пережити справжню Пасху, перейти з темряви до світла, з гріха до Благодаті, зі смерті до життя. Воскресаймо разом з Христом Ісусом. Радості Вам, миру, любові, опіки Матінки Божої, провадження Ангелів Хранителів, нехай Ваші Святі Покровителі бережуть у Вашому серці гідність Божих Дітей.

Слава Ісусу Христу!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz