sobota, 21 listopada 2015

Священик повинен бути «у зоні досяжності» парафіян

ДУБРАВСЬКИЙ

Під час зустрічі священиків Кам’янець-Подільської дієцезії, яка відбулася 19 листопада у Городку на Хмельниччині, обговорювалися душпастирські питання та плани на майбутнє.

Зустріч, яка відбулася у Вищій духовній семінарії, очолив ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський.

Під час зустрічі було подано план візитацій у дієцезії та підсумок тих, що вже відбулися. Також багато уваги було присвячено душпастирству та літургійним практикам.

Душпастир на парафії повинен оголосити вірним свій номер телефону і відповідати на дзвінки парафіян. Також, що стосується співпраці з парафіянами, потрібно звернути увагу на те, що священика утримує парафія, — йшлося на зустрічі.

Єпископ закликав священиків їздити на паралітургійні молебні також у філіальні парафії. А недільну Месу відправляти урочисто: з окадженням, покропленням та процесією до вівтаря.

Під час зустрічі говорилося також про активну громадянську позицію й збір підписів стосовно недопущення антисімейних змін у Конституції. Детальніше про це — у Зверненні єпископа Леона Дубравського.

Крім того, оголошено перелік храмів у Кам’янець-Подільській дієцезіїї, у яких будуть відкриті Святі Двері на Рік Милосердя.

Як повідомлялося, зустрічі священиків передували реколекції.



Джерело: CREDO


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz